У франківському храмі виставлять мощі та ікони Блаженних

Сьогодні, 10 грудня, в Івано-Франківську обговорили коли відбуватиметься проща до Архієпархіального і Митрополичого собору Воскресіння Христового. Проща пройде у п’ятницю, 13 грудня. Щороку вона...

Сьогодні, 10 грудня, в Івано-Франківську обговорили коли відбуватиметься проща до Архієпархіального і Митрополичого собору Воскресіння Христового.

Проща пройде у п’ятницю, 13 грудня. Щороку вона відбувається в день апостола Андрія Первозванного та чергову річницю заснування Івано-Франківської Митрополії УГКЦ, пише “Галицький кореспондент”.

“Архієрейську Божественну Літургію очолить Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. Вона розпочнеться о 11 годині. Ми хочемо відсвяткувати річницю з нагоди 30-ліття легалізації УГКЦ” , – каже ректор Івано-Франківської Духовної семінарії прот. Роман Микієвич.

Також під час прощі будуть виставлені мощі та ікони Блаженних для їх прилюдного почитання. Окрім того, можна буде отримати повний відпуск згідно зі звичайними умовами. Після цього, о 16:00 годині в приміщенні Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відбудеться урочиста академія “З Богом у серці”, присвячена 30-літтю легалізації Української Греко – Католицької Церкви.

Урочиста академія буде складатися з двох частин. Перша її частина це – театралізоване дійство, в саме фрагмент життя одного із Блаженних. Інша частина це виступ творчих колективів, під час виступу яких покажуть фото і відео того періоду, коли УГКЦ виходила з підпілля.

“У другій половині 1980-х греко-католики більше не бажали миритися з несправедливістю щодо Церкви. Наприкінці 1987 активні греко-католики утворили Комітет захисту прав Української Католицької Церкви на чолі з колишнім політв’язнем Іваном Гелем. У нашому Меморіальному сквері просто неба священники проводили Богослужіння”, – розповідає віцеректор Івано-Франківської Духовної семінарії митр. прот. Борис Гобин.

Довідково:

Цього року минає восьма річниця від дня, коли 13 грудня 2011 року Б. Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав підніс Івано-Франківську єпархію до гідності Архієпархії та Митрополії й ввів на престол її першого митрополита – владику Володимира Війтишина.

Читайте також: Ветерани АТО Калущини стали героями вистави-катарсису «Монологи війни». ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...