В Україні ліквідують гральні автомати під виглядом лотерей

Нацполіція розпочала перевірку всіх операторів державних лотерей. Кабінет міністрів України заборонив займатися гральним бізнесом, зокрема розміщувати гральні автомати, під виглядом державних лотерей, пише “Уніан”. Крім цього,...

Нацполіція розпочала перевірку всіх операторів державних лотерей.

Кабінет міністрів України заборонив займатися гральним бізнесом, зокрема розміщувати гральні автомати, під виглядом державних лотерей, пише “Уніан”.

Крім цього, поліції та податківцям доручили розпочати перевірку закладів «державної лотереї». Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив 20 грудня, повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Сьогодні Уряд виключив можливість розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Міністри проголосували за скасування відповідних положень щодо розповсюджувачів лотерей в ліцензійних умовах», — повідомив Гончарук.

За його словами, ухвалене рішення означає, що відтепер під виглядом «державної лотереї» не зможуть працювати установи з гральними автоматами. «Дав доручення Нацполіції сьогодні ж почати перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу. А ДФС організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей»», — додав Гончарук. 

Як розповів нардеп Олексій Гончаренко, міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що сьогодні вночі закрили 152 пункти з гральними автоматами. Вилучено обладнання на 46 млн грн. Аваков пообіцяв, що після ухвалення цього розпорядження провести селекторну нараду і закрити ігорку по всій країні. Гончаренко зазначив, що уряд скасував постанову №128/1037 про лотереї від 2002 року, яку ухвалив ще прем’єр Анатолій Кінах. 

19 грудня у Верховній раді депутати спробували проголосувати за законопроєкт про легалізацію грального бізнесу в Україні, який передбачає, що займатися цим бізнесом можна буде лише у 3-5-зіркових готелях, отримавши відповідну державну ліцензію. Однак депутатам не вистачило голосів для ухвалення законопроєкту у першому читанні, тому його відправили на доопрацювання.

Нагадаємо, що відповідно до опитування КМІС, 56% українців виступають проти легалізації грального бізнесу.

За розрахунками уряду, надходження до бюджету від легалізації грального бізнесу можуть скласти 2-2,5 мільярда гривень на рік.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Війна на Донбасі: бойовики двічі обстріляли українські позиції

 

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...