Пологи, біопсія та лікування інсульту: українцям пообіцяли півсотні безкоштовних медпослуг у 2020 році

Фінансування програми “Доступні ліки” цього року в Україні збільшили на 3,2 млрд грн. Цього року 50 медичних та діагностичних процедур у межах програм медгарантій...

Фінансування програми “Доступні ліки” цього року в Україні збільшили на 3,2 млрд грн.

Цього року 50 медичних та діагностичних процедур у межах програм медгарантій будуть для українців безоплатними.

Про це в ефірі програми “HARD з Влащенко” на телеканалі “ZIK” заявив народний депутат України (фракція “Слуга народу”), голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький, пише “Уніан”.

Народний депутат розповів про плани на 2020 рік у сфері охорони здоров’я.

“На цей рік закладено у бюджеті 72 мільярди на виконання програми медичних гарантій. Цю програму уряд затвердив ще у листопаді. Медгарантія – перед нами це називали “гроші ідуть за пацієнтом”, – зазначив Михайло Радуцький.

Він продовжив, що з 2 квітня 50 медичних та діагностичних процедур (зокрема, ультразвукове дослідження, рентген-дослідження, біопсія, оперативне лікування інсульту, пологи та ін.) у межах програм медгарантій будуть для українців безкоштовними.

Михайло Радуцький додав, що повний перелік цих безоплатних послуг можна переглянути на сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ).Водночас, йдеться про заклади, які підписали угоду із НСЗУ.

Михайло Радуцький додав, що фінансування програми “Доступні ліки” цього року в Україні збільшили на 3,2 млрд грн.

“Ці ліки,… держава сплачує їхню вартість, і людина за електронним рецептом безоплатно їх отримує”, – зазначив Радуцький. Нардеп додав, що детальніше із програмою та переліком ліків можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Президент підписав закон про визнання та підтримку пластового руху

Категорії
Новини
Новини
Loading...