ФОПам підвищили ліміти доходів: на скільки і кому

Ліміт граничного доходу фізичних осіб-підприємців (так званих ФОПв) 1-3 груп підвищений до 1 млн грн, 5 млн грн та 7 млн грн на рік відповідно,...

Ліміт граничного доходу фізичних осіб-підприємців (так званих ФОПв) 1-3 груп підвищений до 1 млн грн, 5 млн грн та 7 млн грн на рік відповідно, тоді як раніше ці ліміти становили 300 тис. грн, 1,5 млн грн і 5 млн грн відповідно.

Як повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook заступник голови парламентського Комітету з питань економічного розвитку, депутат від партії “Слуга народу” Роксолана Підласа, відповідні зміни закріплені в прийнятій поправці до закону №1210 про впровадження в Україні низки правил Організації економічного співробітництва і розвитку в Європі (ОЕСР) щодо протидії ухиленню від сплати податків – Base erosion and Profit Shifting (BEPS), пише “Уніан”.

“Розмір лімітів для ФОП давно не відповідає реальному стану економіки і має бути, принаймні, проіндексований, не кажучи вже про те, що підприємці потребують більшого простору для розвитку”, – написала Підласа.

Вона також додала, що майже аналогічне підвищення лімітів закладено в ініційований нею законопроект №2338 про зміну до Податкового кодексу України щодо заходів з детінізації обігу товарів і послуг.

“Але і така версія підходить – чим раніше ліміти збільшаться, тим краще”, – підсумувала депутат.

Нагадуємо, 16 січня Верховна Рада прийняла закон про запровадження в Україні низки правил Організації економічного співробітництва і розвитку в Європі (ОЕСР) щодо протидії ухиленню від сплати податків – Base erosion and Profit Shifting (BEPS).

Впровадження цих кроків є передумовою для лібералізації валютного регулювання і відповідає зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом. За словами голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, ці правила BEPS не дозволять великому бізнесу та олігархам, зокрема, в майбутньому передавати отриманий в Україні прибуток за кордон з метою уникнути оподаткування. 

Читайте також: Під наглядом камер: На Прикарпатті почали фіксувати на відео складання іспитів на водійські посвідчення

Категорії
Економіка
Новини
Loading...