Завтрашній чемпіонат зі спортивної ходьби у Франківську пройде без глядачів

Сьогодні, 13 березня, в Івано-Франківську відбулась пресконференція з нагоди проведення Міжнародного чемпіонату зі спортивної ходьби. Асоціація балканських країн активно розвивається і зараз до її...

Сьогодні, 13 березня, в Івано-Франківську відбулась пресконференція з нагоди проведення Міжнародного чемпіонату зі спортивної ходьби.

Асоціація балканських країн активно розвивається і зараз до її складу входить більше 20 країн, і наразі вона є найбільшою серед легкоатлетичних. Для України це чудова можливість дати спортсменам нову практику.

За 2 роки членства в асоціації є лише позитивні відгуки від спортсменів. Франківськ виборов своє право на проведення цих змагань.

“Ми створили максимальні речі пов’язані з гігієною та убезпечуємо зв’ язок мешканців зі спортивною делегацією. Змагання будуть проводитись без глядачів, проте ніхто не заперечує людям дивитися. Рекомендується дотримуватись відстані один між одним та не групуватися”, – каже Віталій Матешко.

Кожен спортсмен, який прибув на змагання, має відповідні довідки про стан здоров’я.

Організатори кажуть, що не могли відмовитись від змагань, оскільки це серйозна процедура. Держава взяла на себе певні зобов’язання і повинна провести цей захід. Відмінити міжнародні змагання можна лише за два чи три тижні, а не за декілька днів. Відміна змагань означала б тільки втрату іміджу країни і значні втрати, які довелося б відшкодувати.

Одним з показників наявності безпеки є прибуття до міста президента Федерації балканських країн.
Під час вручення нагород також буде розроблена певна система, щоб люди мінімалізували контакт.

На чемпіонаті буде шість дистанцій. Одними з найцікавіших будуть: 20 км – чоловіки та жінки, в яких будуть змагатися найкращі атлети, 10 км – юніори, 10 км – юнаки та 5 км – дівчата.

Читайте також: Двох мешканців Франківська госпіталізували з підозрою на коронавірус

Категорії
Спорт
Новини
Loading...