“Прикарпаття” відновило тренування на футбольному полі. ФОТО

Під час вимушеної паузи гравці Команди рідного краю підтримували свою фізичну форму самостійно. 11 травня відбулася робоча нарада керівництва і тренерського штабу МФК “Прикарпаття”,...

Під час вимушеної паузи гравці Команди рідного краю підтримували свою фізичну форму самостійно.

11 травня відбулася робоча нарада керівництва і тренерського штабу МФК “Прикарпаття”, на якій були розглянуті варіанти можливості відновлення навчально-тренувального процесу команди з дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог та медичних рекомендацій, направлених на боротьбу з розповсюдженням COVID-19

Під час вимушеної паузи гравці Команди рідного краю підтримували свою фізичну форму дистанційно – в індивідуальному режимі, відповідно до графіку, розробленого тренерським штабом. А 12-го травня після майже двомісячної перерви “Прикарпаття” поновило тренування на футбольному полі – у невеликих групах по кілька гравців, дотримуючись усіх протиепідеміологічних заходів. Повноцінний навчально-тренувальний процес команда зможе розпочати лише тоді, коли пік захворюваності в Івано-Франківську та області піде на спад.

“Зараз ми починаємо проводити тренування в малих групах. Якщо нас зобов’яжуть дограти чемпіонат, то потрібно буде пройти ПЛР-тести. Окрім того є вимога, щоб футболісти жили на базі за містом, а в нашого клубу такої бази немає. Всі живуть вдома. Чекаємо вказівок з Києва щодо чемпіонату. Якщо продовжиться, то будемо збирати команду і готуватися, якщо ні, то почекаємо до завершення карантину і почнемо підготовку до наступного”, – каже головний тренер команди Володимир Ковалюк.

За словами президента футбольного клубу Василя Ольшанецького, наприкінці минулого тижня представниками УАФ, УПЛ, ПФЛ та всеукраїнської профспілки “Футбол України” був розроблений медичний протокол для відновлення тренувань згідно рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Однак виконати їх у повному обсязі клуб не в змозі, оскільки в нашому місті діє лише одна лабораторія, яка проводить ПЛР-тестування. Ізолювати ж футболістів на період виконання тестів також не є можливим.

“Немає жодної конкретики чи чемпіонат продовжиться. Ніхто не знає, коли цей карантин закінчиться. Хлопці скучили за професійними тренуваннями, адже дома це не тренування, а фізкультура. Наразі тренуються тільки футболісти з Івано-Франківська”, – каже Ольшанецький.

Читайте також: В Івано-Франківську тривають роботи зі з’єднання бульварів. ФОТО

Категорії
Спорт
Новини
Loading...