Понад 220 коломиян залишилися без газу через свого сусіда

Мешканець багатоповерхівки на вулиці Чайковського 7- Б в м. Коломия, проводячи ремонтні роботи вдома, допустив падіння будівельних матеріалів з квартири на газопровід-ввід. Внаслідок падіння...

Мешканець багатоповерхівки на вулиці Чайковського 7- Б в м. Коломия, проводячи ремонтні роботи вдома, допустив падіння будівельних матеріалів з квартири на газопровід-ввід.

Внаслідок падіння було пошкоджено кран та газопровід-ввід до будинку. Замість того, щоб негайно викликати аварійно-диспетчерську службу “104”, чоловік спробував самостійно виправити ситуацію.

Не маючи дозволу на виконання газонебезпечних робіт та наражаючи весь будинок на небезпеку, прикарпатець намагався власноруч здійснити ремонт газопроводу методом зварювання та заміни ввідного крана. На щастя, дії горе-майстра помітив сусід та вчасно зателефонував на “104”. В іншому випадку, кажуть газовики, наслідки могли б бути непоправними.

“Тепер, щоб відновити газопостачання винуватцю необхідно відшкодувати збитки, а голові ОСББ, як балансоутримувачу мереж – написати заяву на відновлення подачі газу та забезпечити наявність мешканців будинку дома під час відновлення газопостачання. Адже після ремонту мереж, працівникам Коломийської дільниці “Івано-Франківськгазу” необхідно перевірити в кожному помешканні чи немає витоку газу. Газовики вкотре звертаються до споживачів – самовільно не втручатися в роботу газорозподільної системи. Пам’ятати, що газ є вибухонебезпечний”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Франківську повноцінно запрацював транспорт. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...