Житель Франківська створив карту з віком будинків Станиславова. ФОТО

Вік будинків Станиславова – таку карту для туристів створив франківець Микола Клим’юк. На мапі він зобразив будівлі міста з 1662 до 1939-го років. На...

Вік будинків Станиславова – таку карту для туристів створив франківець Микола Клим’юк. На мапі він зобразив будівлі міста з 1662 до 1939-го років.

На карті зображені контури будинків. Вони мають відповідні відтінки, пише “Суспільне”.

Є два основні кольори – червоний і синій. Будинки, які збудували у період Австро-Угорщини, позначені різними відтінками червоного. Ті, що в період Польщі, – синього та блакитного. Всього на карті Микола Клим’юк зобразив приблизно 500 будинків.

Франківець створив карту з віком будинків Станиславова

“Почав робити карту, бо було зацікавлення історією, зокрема, Станиславова. Так само трошки цікавився архітектурою. Така архітектурно-історична комбінація. І плюс – технічний момент, бо я – програміст. Мені було цікаво розбиратися у різних технічних штучках”, – розповів кореспондентам Суспільного Микола Клим’юк.

Усі дані про будівлі міста розробник знайшов у списку пам’яток архітектури у Вікіпедії. Найбільше на карті позначено будинків періоду Австро-Угорщини. У той час у місті спорудили найбільше пам’яток. Решта будинків Франківська Микола Клим’юк не зобразив – про них немає інформації. Свою карту франківець у майбутньому планує доповнювати.

Читайте також: У Коломиї з’явилась алейка радості. ВІДЕО

Детальніше дивіться у відеосюжеті:

Категорії
Новини
Новини
Loading...