Прикарпатцям не радять купатися в Бистриці Солотвинській

Богородчанською міжрайонною філією ДУ “Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України” систематично проводиться моніторинг води поверхневих водойм з  р. Бистриці Солотвинської, р. Бистриці Надвірнянської. Фізико-хімічні дослідження проб...

Богородчанською міжрайонною філією ДУ “Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України” систематично проводиться моніторинг води поверхневих водойм з  р. Бистриці Солотвинської, р. Бистриці Надвірнянської.

Фізико-хімічні дослідження проб води в різні періоди року є втішними, але після повені виявлені санітарні відхилення у пробах води річки Бистриці Солотвинської за хімічними та бактеріологічними показниками. За результатами проведених досліджень виявлено перевищення гранично-допустимих концентрацій ( ГДК) хімічних речовин, а саме: аміаку, фосфатів, нітритів. Фіксується  також ріст органічного забруднення води. Тому категорично не рекомендується купання у річках та водоймищах району. Після повені вода надто брудна і купання може загрожувати інфекційним хворобам.

Що ж стосується того, чи можна заразитися коронавірусною інфекцією під час купання в річці? У річках через течію, ризик зараження є мінімальним. Загроза зараження йде не від води, головним каналом зараження є респіраторні виділення людей. Тому необхідно на пляжах, так само як і в громадських місцях, дотримуватися спеціальної дистанції і уникати великого скупчення людей.

В даний період у річках не можна  купатись, поки вода не очиститься. Зараз купання несе загрозу зараження гепатитом А, шигельозом, сальмонельозом та іншими кишковими інфекціями.

Читайте також: Поліцейські розслідують ДТП, у якій постраждала мешканка Ворохти. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...