На Верховинщині затримали ймовірних тютюнових контрабандистів

В Івано-Франківській області прикордонники Чернівецького загону затримали двох прикарпатців та одного буковинця, які імовірно намагалися переправити тютюнову контрабанду до сусідньої Румунії. Випадок трапився 6...

В Івано-Франківській області прикордонники Чернівецького загону затримали двох прикарпатців та одного буковинця, які імовірно намагалися переправити тютюнову контрабанду до сусідньої Румунії.

Випадок трапився 6 липня, на ділянці відділу прикордонної служби «Шибени», що розташований у Верховинському районі Івано-Франківської області, пише Galka

Чоловіків прикордонники виявили в межах прикордонної смуги. Обидва рухалися в сторону держрубежу, при цьому не маючи жодних дозвільних документів на право перебування за лінією інженерно-технічних споруд.

Згодом групою реагування, яка перевіряла прилеглу до кордону місцевість виявлено, ще одну невідому особу без документів. Чоловік виявився родичем одного із затриманих. Відпрацьовуючи зворотній слід чоловіка прикордонники натрапили на схованку, із трьома пакунками сигарет, яка була облаштована за 600 метрів до кордону.

Надалі, в ході пошукових дій охоронці кордону виявили позашляховик марки «Mitsubishi» української реєстрації, в середині якого знаходилися ще два пакунки з тютюновими виробами.

Загальна кількість вилученого безакцизного товару становить понад 4,6 тисячі пачок сигарет марки «Фест», «Марбле» та «Кредо». Зважаючи на ринкову вартість тютюнових виробів, попередня сума їх оцінки складає понад 100 тисяч гривень.

Rрім сигарет «горе-контрабандисти» позбулися ще й транспортного засобу. На місце виявлення позашляховика прибули представники Національної поліції для проведення слідчих дій. Встановлюються всі обставини правопорушення.

Щодо затриманих, то їм доведеться відповісти за спробу порушення державного кордону, справи про адміністративні правопорушення будуть направлені до суду.

Читайте також: Нардеп придбав котедж у Поляниці за 13 тисяч доларів

Категорії
Новини
Новини
Loading...