Представники ООН відвідали райони, які постраждали від повені

У четвер, 9 липня, Тлумацький район відвідали представники управління ООН із координації гуманітарних справ (УКГС ООН) в Україні. Місія має на меті оцінити поточну ситуацію, з...

У четвер, 9 липня, Тлумацький район відвідали представники управління ООН із координації гуманітарних справ (УКГС ООН) в Україні.

Місія має на меті оцінити поточну ситуацію, з якою стикаються постраждалі люди у населених пунктах, які постраждали від стихії та визначити їхні пріоритетні потреби. Місія проводиться спільно із Товариством Червоного Хреста України, «Карітас Україна» та іншими ключовими партнерами, пише МІСТО

Представники ООН побували у селах Нижнів та Петрилів, де зустрілись із місцевими мешканцями, побували в оселях, які були підтоплені. Також вони поспілкувались із головою Тлумацької райдержадміністрації, Сергієм Гаєвським, який розповів про ситуацію, яка склалась на сьогоднішній день у Тлумацькому районі внаслідк повені, а саме сьогодні тривають роботи по відкачуванні води із осень та присадибних ділянок рятувальниками ДСНС, також проводиться інша оперативна робота.

Результати оцінки потреб будуть використані для планування заходів гуманітарного реагування міжнародної спільноти та програм розвитку для задоволення негайних та довгострокових потреб постраждалого населення.

Нагадаємо, що вчора, 8 липня, відвідали Ланчинську громаду.

Читайте також: Дорожники цілодобово ремонтуватимуть дорогу Татарів – Кам’янець-Подільський (ФОТО)

Категорії
Новини
Новини
Loading...