У Калуші взяли під варту грузина, який пограбував авто

Слідчим суддею Калуського міськрайонного суду 3 липня 2020 року розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб...

Слідчим суддею Калуського міськрайонного суду 3 липня 2020 року розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб підозрюваному у грабежі.

Згідно з матеріалами клопотання, підозрюваний проходив повз магазин «Франц-Легіон», де на дорозі помітив автомобіль, скориставшись тим, що двері автомобіля були не зачинені, таємно викрав грошові кошти в сумі 6600 грн та 1985 Євро, пише Фіртка.

Під час вчинення крадіжки підозрюваного помітили, він почав втікати, однак був спійманий потерпілим.

У судовому засіданні прокурор просив клопотання задоволити, оскільки підозрюваний обґрунтовано обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину та на даний час може переховуватися  від органів досудового розслідування і вчинити інше кримінальне правопорушення.

Захисник  в судовому засіданні  просив   застосувати до свого підзахисного запобіжний захід не пов’язаний із взяттям під варту. Підозрюваний  підтримував думку свого захисника.

Врахувавши ризики, передбачені ст. 177 КПК України, та тяжкість покарання, що загрожує підозрюваному у разі визнання винним у кримінальному правопорушенні, а також те, що підозрюваний,  перебуваючи на волі може ухилятися від  органів досудового розслідування та суду, може вчинити інше кримінальне правопорушення, слідчий суддя постановив ухвалу, якою застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб з можливістю внести заставу в розмірі 50 531 грн.

Рішення слідчого судді про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не є остаточною мірою покарання, досудове розслідування триває.

Читайте також: Прикарпатців просять підтримати петицію про допомогу діткам і дорослим з цукровим діабетом (ВІДЕО)

Категорії
Новини
Новини
Loading...