На Франківщині знайшли рідкісний гриб Мацукате, вартістю 1000$ за пів кіло. ФОТО

10-го липня Сергій Козлан  знайшов рідкісний гриб Мацукате на околиці Косова. Звісткою про знахідку в спільноті “Прикарпатський грибник” поділився Rost Polivchak, пише “Місто”. Гриб Мацутаке відомий ще під назвою “сосновий гриб”,...

10-го липня Сергій Козлан  знайшов рідкісний гриб Мацукате на околиці Косова.

Звісткою про знахідку в спільноті “Прикарпатський грибник” поділився Rost Polivchak, пише “Місто”.

Гриб Мацутаке відомий ще під назвою “сосновий гриб”, тому, що росте поруч з соснами. Також може називатися “королем японських грибів”, тому, що має насичений грибний аромат. Китайською гриб називається «сунжун».  Росте на піщаних ґрунтах в симбіозі з соснами.

Це єдиний японський гриб, який росте тільки в природних умовах і не піддається розведенню у теплицях. До середини 1970-х збори скоротилися до кількох сотень тонн на рік. Зменшення кількості грибів пов’язують з різким скороченням площі, займаної місцевим ендеміком — червоною сосною. Проте існують відомості, що мацутаке розводять у Таїланді у домашніх умовах і продають під назвою “янагі мацутакі”.

Довідково:

Мацутаке вважають одними з найдорожчих грибів у світі після трюфелів. За півкілограма мацутаке доведеться віддати більше 1000 USD. Деякі різновиди мацутаке можуть коштувати більше 2-ох тисяч доларів, пише “Вікіпедія”.

Читайте також: Негода повалила декілька дерев на Івано-Франківщині

Категорії
Новини
Новини
Loading...