ТОП-9 місць Яремчанщини, які варто відвідати. ФОТО

Яремчанщину недарма називають перлиною Карпат, адже ця земля багата на цікаві та красиві місця. Любителям гір та активного відпочинку тут точно сподобається – є...

Яремчанщину недарма називають перлиною Карпат, адже ця земля багата на цікаві та красиві місця. Любителям гір та активного відпочинку тут точно сподобається – є на що подивитися.

Приміром з оглядового майданчика можна побачити прекрасні краєвиди Карпат, пише МІСТО.

Фото: Вікторія Царенко

Маршрут на панораму лежить через вул. Свободи/Н09. З центру міста можна добратися за 25 хвилин пішою ходою.

Гора Білий Камінь

Геологічна пам’ятка природи місцевого значення в Україні. Це такий собі комплекс мальовничих скель, які оточені смереково-ялицевим лісом.

Фото: Марина Панчук

Маршрут: Гора розташована в межах Надвірнянського району Івано-Франківської області, на північний захід від Дори — північної частини міста Яремче. Добратися можна через трасу Н09.

Микуличинський каньйон

Знаходиться в селі Микуличин, одному з найзатишніших туристичних сіл Прикарпаття. Сюди з’їжджаються туристи з усієї країни, щоб насолодитися спокоєм та помилуватися краєвидами.

Фото: Марина Панчук

Маршрут пролягає через трасу Н09 і вул. Космонавтів.

Віадук – залізничний кам’яний арковий міст через річку Прут на Івано-Франківщині. Знаходиться у селищі Ворохта.

Фото: Олександр Веремієнко

Маршрут: Найшвидше можна добратися через трасу Н09.

Гора Явірник-Горган

Вершина у південно-східній частині Горган. Найвища вершина хребта Явірник, на території Надвірнянського району (Яремчанська міська рада) Івано-Франківської області. Її висота – 1467 м.

Фото: Марина Панчук

Маршрут: Доволі популярний пішохідний маршрут, треба йти через хутір Багрівець від вольєрів в Яремче.

Водоспад Пробій

Пробій (або Яремчанський водоспад) — каскадний водоспад  на річці Прут, один із найповноводніших водоспадів Карпат. Висота падіння води 8 м, кут нахилу — майже 45 градусів.

Фото: Марина Панчук

Маршрут: Розташований у межах міста Яремче на території Карпатського національного природного парку.

Гора Маковиця

Відноситься до гірського масиву Горгани, розташована на схід від центральної частини міста Яремче, на межі Яремчанської міської ради та Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Фото: Наталія Сьоміна

Маршрут: Можна добиратися двома шляхами –  від вул. Франка, біля джерела та каплички, в передмісті Ямна і далі по хребті до Маковиці. Другий – від каменю Довбуша біля залізниці та залізничного тунелю, стежкою Довбуша і через Скелі Довбуша.

Гора Слон

Скеля Слон в Яремче – це вихід флішевих гірських порід на західному схилі гори Маковиці. Назву свою отримала через характерний вигляд скель, що нагадують силует слона.

Фото: Galina Sk

Маршрут: Знаходиться на вулиці Підскельній, Яремче. Найшвидший маршрут через вулицю Свободи/Н09.

Стежка Довбуша

Туристичний маршрут, що звивається по буково-ялівцевому лісу і плавно піднімається на гору Маковиця. Довжина стежки – 4 км, тривалість переходу – 4 год, висота над рівнем моря: 570 – 800 м.

Фото: Олександр Веремієнко

Маршрут починається у заповідному урочищі “Дрибка” в Яремче, неподалік від каменя Довбуша, пролягає поміж скелями і виходить на хребет Горган Запрутський.

Читайте також: На Прикарпатті ремонтують дорогу. ФОТО

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...