Більше 1900 прикарпатських домогосподарств заощаджують на електроенергії, використовуючи сонячні панелі

Станом на 1 липня цього року вже понад 25600 домогосподарств в Україні використовують “чисту” електроенергію, встановивши сонячні електростанції (СЕСд). Обсяг вкладених родинами інвестицій перевищує...
Станом на 1 липня цього року вже понад 25600 домогосподарств в Україні використовують “чисту” електроенергію, встановивши сонячні електростанції (СЕСд). Обсяг вкладених родинами інвестицій перевищує 520 млн євро, а сумарна потужність усіх СЕСд – 658 МВт.

Зокрема, впродовж II кварталу 2020 року ще близько 1500 домогосподарств перейшли на сонячні панелі.

“Використовуючи електроенергію з енергії сонця, сім’ї самостійно забезпечують свої енергетичні потреби та заощаджують на комунальних послугах. Якщо встановити акумуляторне обладнання, то можна стати фактично автономним та енергонезалежним”, – прокоментував т.в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура результати моніторингу встановлення СЕС у домогосподарствах.

У свою чергу заступник голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко звернув увагу на те, що СЕС домогосподарств – це мала розподілена генерація, яка дозволяє використовувати енергію в точці її виробництва. Це, у свою чергу, сприяє уникненню втрат в мережах при транспортуванні електроенергії.

“Ще одна перевага СЕС – це додатковий стимул для власників слідкувати за споживанням електроенергії, змінювати поведінку на енергоощадну, впроваджувати енергоефективні заходи та використовувати “smart»-технології”, – підкреслив Юрій Шафаренко.

Наведемо ТОП-5 областей за кількістю СЕС приватних домогосподарств:

– Дніпропетровська – майже 3500;

– Тернопільська – більше 2200;

– Київська – більше 2000;

– Івано-Франківська – більше 1900;

– Закарпатська – майже 1600.

Читайте також:

Категорії
Новини
Новини
Loading...