На Прикарпатті піротехніки знищили 28 вибухонебезпечних предметів

Вчора, 30 липня, працівниками групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області було знищено 28 вибухонебезпечних предметів. – в місті Тисмениця...

Вчора, 30 липня, працівниками групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області було знищено 28 вибухонебезпечних предметів.

– в місті Тисмениця на вулиці Горбаля – одну 81 мм мінометну міну часів ІІ Світової війни, виявлену на присадибній ділянці.

– в селищі міського типу Ворохта Яремчанської міської ради – одну ручну гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни, виявлену на березі ріки Прут, в лісовому масиві.

– в селі Лісна Слобідка Коломийського району під час здійснення робіт з технічного обстеження території, згідно Плану виконання завдань з розвідки і розмінування території Івано-Франківської області у 2020 році, виявлено та знищено: два 76 мм артилерійські снаряди, один 75 мм артилерійський снаряд, одна 81 мм мінометна міна, десять 50 мм мінометних мін, три протипіхотні міни ПОМЗ-2, п’ять ручних гранат М-36, три ручні гранати Ф-1 та одна ручна граната РГ-42 часів ІІ Світової війни. Всього 26 одиниць.

Надзвичайники нагадують, що при виявленні підозрілого предмета категорично забороняється:

  • брати вибухонебезпечний предмет у руки, зберігати його, нагрівати та ударяти по ньому;
  • переносити, перекладати, перекочувати його з місця на місце; – намагатися розібрати; 
  • використовувати для розведення вогню, кидати, класти у вогонь;
  • заносити в приміщення;

Знищувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп. Не забувайте, що легковажне та необережне поводження з вибухонебезпечними предметами неодноразово призводило до загибелі або каліцтва як дітей, так і дорослих“, – йдеться в повідомленні.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: На Прикарпатті зіткнулися дві автівки: загинула людина

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...