У Тлумачі у річці – кров і купа мертвої риби. ФОТО

У річці у місті Тлумач, що на Прикарпатті, – купа мертвої риби та вода – кольору крові. На місці екологічного лиха працюють відповідні служби....

У річці у місті Тлумач, що на Прикарпатті, – купа мертвої риби та вода – кольору крові. На місці екологічного лиха працюють відповідні служби.

Про це на свой Facebook-сторінці повідомив Сергій Гаєвський, пише “Суспільне”.

“Хтось отруїв річку в Тлумачі, екологічна інспекція, Держпродспоживслужба, держагенство рибного господарства та поліція повідомлені, кожною установою вживаються заходи в межах компетенції”, – пише Сергій Гаєвський.

“Там є органіка. Швидше за все, кров”, – пояснює начальник Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області Любомир Стрембіцький.

Підозрюють, що у воду потрапили відходи тваринного виробництва. Стрембіцький каже, що про це свідчить мертва риба, яку вони вилучили з річки трохи нижче від підприємства. Вище за течією таких “знахідок” нема.

Працівники держагентства рибного господарства частково нейтралізували забруднення.

“Ми зробили спробу нейтралізувати ту органіку вапном. На одному фото помітно, що вода вже чиста. Частково нейтралізували, але збитки екології вже нанесені. Ми зробили все можливе, щоб запобігти більшому зараженню”, – каже Любомир Стрембіцький.

За його словами, екологи, працівники рибного господарства та Держпродспоживслужба зробили забори води. Очікують на результати.

Читайте також: На Прикарпатті 6-річного хлопчика вкусила змія

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...