Сирота Юрій Красільников потребує пересадки нирки

Найбільшою цінністю у нашому матеріальному світі є любов. Любов не лише до коханої людини чи до рідних, а й до зовсім чужих людей, які,...

Найбільшою цінністю у нашому матеріальному світі є любов. Любов не лише до коханої людини чи до рідних, а й до зовсім чужих людей, які, завдяки  цій любові, стають ближчими до нас.

Благодійна організація “Дім” із Івано-Франківська постійно опікується людьми, які потрапили у складні життєві обставини. Це і приготування їжі для знедолених, і  адресна допомога житлом та продуктами, пишуть “Вікна”.

Серед тих, ким опікується організація — Юрій Красільников. Молодому чоловікові всього 24 роки, але тієї кількості випробувань, яка випала на його долю, вистачить не на  одне життя.

У 5 років хлопець залишився сиротою — у нього померла мама. Батько постійно пив і бив хлопця та бабусю, не раз виганяв з дому. Згодом померла  бабуся.

В 11 років Юра потрапив у жахливе ДТП, після чого у нього розвинувся цукровий діабет. Життя з батьком-пияком та постійний страх призвели до швидкого розвитку цієї хвороби.

Цукровий діабет став причиною й іншого захворювання — в хлопця почали відмовляти нирки. Щоб жити, кожних шість годин робить перитонеальний діаліз — власноруч крізь трубку на животі переливає спеціальний розчин для дієздатності нирок.

Інсулін, розчин для діалізу коштують дорого. На це витрачається близько 1.5 тисячі гривень в місяць. А ще, час від часу,  хлопцю роблять переливання крові  та  дають препарати для врегулювання тиску — це 800-900 грн. А мізерна пенсія по інвалідності, оскільки Юрій інвалід першої групи, не раз не залишала коштів на їжу.

Прогресування хвороб причинило до погіршення стану. До початку березня молодий чоловік був майже лежачий. Лікарі зазначають, що єдиний варіант покращення стану здоров’я — пересадка нирки. В Україні нирки від родичів не пересаджують — тільки від донора.  І коштує це дуже дорого — від 36 тисяч доларів.

Благодійна організація просить всіх небайдужих допомогти молодому чоловікові, чим можливо: продуктами, грошима, ліками.

Перерахувати гроші можна на рахунок Приватбанку: 5169 3305 1973 5820 (у призначенні вкажіть: для Юрія Красильникова).

Читайте також: У 100-річному калуському храмі Архистратига Михаїла триває масштабна реставрація. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...