Гірський рятувальник зафіксував на фото сліди від блискавки

Начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку світлини, на яких зафіксовано сліди від блискавки. “Сліди від...

Начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку світлини, на яких зафіксовано сліди від блискавки.

“Сліди від блискавки на камінні під г. Висока, напевно одна з вершин в Карпатах, де повсюдно сліди від ударів”, – йдеться у дописі.

Якщо уважно придивитись, то видно плавлення частинок. Таке можливе тільки від високої температури, зауважує Василь Фіцак.

Довідково: Висока — гора в Українських Карпатах, у масиві Ґорґани. Розташована на межі Рожнятівського та Богородчанського районів Івано-Франківської області, на південний схід від села Осмолоди. Висота 1803,6 м. Лежить у північно-західній частині хребта Ігровище. Північні та східні схили гори дуже круті, важкопрохідні. Вершина і привершинні схили незаліснені, з кам’яними осипищами, місцями — криволісся з сосни гірської; нижче — лісові масиви. Найближчі населені пункти: Стара Гута, Осмолода.

Читайте також: У горах прикарпатські рятувальники розшукали трьох туристів. Серед них – 93-річна жінка. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...