В уряді пояснили, як контролюватимуть гроші, які виплатять замість “пакунку малюка”

Заступник міністра соціальної політики Євген Котик сказав, що гроші, які батьки отримують замість “пакунку малюка” вони зможуть витратити лише за призначенням. Про це він...

Заступник міністра соціальної політики Євген Котик сказав, що гроші, які батьки отримують замість “пакунку малюка” вони зможуть витратити лише за призначенням.

Про це він розповів в програмі “Офіційна розмова” на телеканалі “Дім”, пише “Економічна правда”.

При цьому вимагати якихось звітів від батьків міністерство не буде, оскільки буде впроваджена система, за якою за ці гроші батьки зможуть купити тільки дитячі товари й тільки в певних магазинах, які візьмуть участь у даному проєкті на договірних умовах.

Обов’язок з контролю за реалізацією саме продуктів, речей дитячого призначення здійснюватиметься безпосередньо банком, Мінсоцполітики, а також торговельною мережею, яка приєдналася до цього проєкту. В цьому випадку ми дуже чітко розуміємо, що при наданні коштів, вони можуть піти в іншому напрямку, не на дитину. Тому ми й запровадили таку систему, знайшли новий механізм, який дасть змогу це проконтролювати. Щодо торговельних мереж, хотів би відзначити, що вони будуть не спеціалізовані. Ми не створюватимемо певні якісь нові. Це будуть діючі торговельні мережі, які просто приєднаються до цього проєкту на договірних умовах“, – пояснює він.

Котик також додав, що в Мінсоцполітики розглядають питання можливості вибору, але одним з основних завдань цього пілотного проєкту є дізнатися, яка форма – натуральна або грошова – буде кращою для людей, а також визначити, який набір дитячих товарів більш оптимальний.

Читайте також: Надвірнянські рятувальники зловили змію в господарстві. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...