У Франківську відкрили лабораторію для виробництва енергії зі сміття. ВІДЕО

В Івано-Франківську запустили лабораторію відновлення енергії з побутових відходів. Така лабораторія є першою в Західній Україні, пише  Суспільне. Приміщення для наукових дослідів відкрили в Івано-Франківському...

В Івано-Франківську запустили лабораторію відновлення енергії з побутових відходів.

Така лабораторія є першою в Західній Україні, пише  Суспільне.

Приміщення для наукових дослідів відкрили в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу в рамках проєкту “Відновлення енергії з твердих побутових відходів з використанням технологій теплового перетворення в транскордонному регіоні”, – йдеться у повідомленні.

Вартість лабораторного обладнання – понад 40 тисяч євро.

Учасниця проєкту, доцентка кафедри екології Теодозія Яцишин розповіла, що досвід роботи в лабораторії переймала в партнерів проєкту з Румунії:

Бенефіціарами є румуни, румунський університет, тому вони нам надавали свої рекомендації та методики, однак ми повинні були їх адаптувати під наші можливості. У нас команда виконавців проєкту відвідала полігон в селі Рибне для відбору проб. Це були папір, біовідходи, скло, пластик.

За словами координатора проєкту, проректора університету нафти і газу Максима Карпаша, лабораторні дослідження завершаться наприкінці літа або на початку осені.

Читайте також: На Галицькій перед мостом трапилася ДТП. ФОТОФАКТ

Категорії
Життя
Новини
Loading...