Поліцейські Франківщини посилено патрулюють дороги

За тринадцять днів профілактичних заходів поліція Івано-Франківської області виявила на автодорогах 1973 порушення. Правила дорожнього руху порушували як водії, так і пішоходи. З 23...

За тринадцять днів профілактичних заходів поліція Івано-Франківської області виявила на автодорогах 1973 порушення. Правила дорожнього руху порушували як водії, так і пішоходи.

З 23 липня на території Івано-Франківської області працівники груп реагування патрульної поліції посилено несуть службу на автошляхах. Мета таких відпрацювань – підвищити рівень безпеки учасників дорожнього руху і знизити травматизм на дорогах.

Щодоби на Прикарпатті додатково на чергування заступають 14 груп реагування поліції, які суто забезпечують безпеку дорожнього руху і реагують на порушення правил дорожнього руху.

Поліцейські проводять превентивну роботу з учасниками дорожнього руху та документують порушення. Поліція фіксувала факти проїзду на заборонений сигнал світлофора, порушення правил обгону, порушення правил проїзду через залізничні переїзди, користування телефонами під час руху тощо.

Поліцейськими груп реагування патрульної поліції в період з 23 липня по 4 серпня поточного року задокументовано 1842 порушення. З них – 95 фактів керування транспортом у стані сп’яніння.

Що стосується дотримання швидкісного режиму, то його контролює патрульна поліція, і, за їх даними, перевищення швидкості є найчастішим порушенням і причиною ДТП.

З початку року на Івано-Франківщині сталося 1763 дорожньо-транспортних подій, 361 з них – із постраждалими. На дорогах загинули 50 осіб, травмовано – 442.

“Відпрацювання спрямовано на те, щоб привернути увагу населення до необхідності дотримання правил безпеки на дорозі та зберегти життя людей”, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Читайте також: У Франківську в зачиненій квартирі знайшли тіло 80-річної жінки

Категорії
Життя
Новини
Loading...