Жителі прикарпатських сіл, де місяць немає газу, не сплачуватимуть за його доставку

Жителі сіл Матеївецької ОТГ Івано-Франківської області, яким більше місяця не постачають газ, не сплачуватимуть за його доставку в липні. Про це повідомив комерційний директор АТ “Івано-Франківськгаз”...

Жителі сіл Матеївецької ОТГ Івано-Франківської області, яким більше місяця не постачають газ, не сплачуватимуть за його доставку в липні.

Про це повідомив комерційний директор АТ “Івано-Франківськгаз” Віктор Кедик, пише “Суспільне”.

Нагадаємо, що червневий паводок пошкодив газопровід у селі Дебеславці. Без газопостачання залишилося шість сіл Матеївецької об’єднаної громади. Однак платіжки за траспортування газу людям приходили.

Шостого серпня у Дебеславцях почали ремонтувати пошкоджений провід. Повністю його планують відновити до кінця серпня. Віктор Кедик каже, навіть у випадку, якщо газ відновлять в останній день серпня, людям все ж доведеться заплатити за його транспортуваня за весь місяць.

За червень і серпень сплачувати треба буде. Кодексом газорозподільних систем передбачено, що розрахунковим періодом є місяць. І якщо, наприклад, відбувається розірвання договору в поточному місяці 2, 3 чи 4 числа, то все одно людина платить за поточний місяць. І не важливо, що до кінця місяця вона не отримує послуги”, – пояснює Віктор Кедик.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...