Віталій Федорів наказав посилити нагляд за дотриманням карантинних вимог

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів взяв участь у селекторній онлайн-нараді, яка відбулася за участю членів Уряду щодо запровадження необхідних протиепідемічних заходів та...

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів взяв участь у селекторній онлайн-нараді, яка відбулася за участю членів Уряду щодо запровадження необхідних протиепідемічних заходів та рівнів епідемічної небезпеки на території України у зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За її результатами очільник Прикарпаття провів нараду із заступниками голови ОДА, керівниками відповідних організацій та служб, структурних підрозділів ОДА.

Проаналізували ситуацію в області щодо захворювання населення на COVID-19, карантинні вимоги згідно з рішеннями Уряду та обласної комісії ТЕБ і НС і стан їх дотримання суб’єктами господарювання, представниками приватного бізнесу, жителями краю та при пасажирських перевезеннях.

Окрему увагу було зосереджено на організації роботи медичних закладів першої лінії, які лікують хворих на коронавірус та необхідності розгортання додаткових  місць у лікувальних установах другої лінії.

“Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області залишається напруженою і дуже серйозною, – зазначив Віталій Федорів. – Ми повинні неухильно дотримуватися рішень, визначених постановою № 641 від 22 липня цього року “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″. Контролюючим органам необхідно посилити нагляд за дотриманням карантинних вимог всіма без винятку – і жителями області, і суб’єктами господарювання. Профільному департаменту розглянути можливість залучення Коломийської інфекційної, Снятинської і Богородчанської районних лікарень   до роботи з хворими на коронавірус та надати відповідні пропозиції Міністерству охорони здоров’я. Ми повинні бути готовими до  розвитку будь-якої ситуації”.

Читайте також: Антирекорд: в Україні 1453 випадки COVID-19 за добу, на Прикарпатті – 131

Категорії
Влада
Новини
Loading...