Надходження податків до місцевих “скарбниць” зросли на 78 мільйонів гривень

За підсумками семи місяців цього року місцеві скарбниці поповнено на 3413,5 млн грн, що на 78,1 млн гривень більше, ніж минулоріч. Про це повідомили...

За підсумками семи місяців цього року місцеві скарбниці поповнено на 3413,5 млн грн, що на 78,1 млн гривень більше, ніж минулоріч.

Про це повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Досягти цього вдалось завдяки збільшенню надходжень з податку на доходи фізичних осіб, частина якого залишається місцевим бюджетам – 75 відс., а решта перераховується до державного бюджету. Так, цьогоріч за сім місяців до місцевого бюджету надійшло 2236,4 млн гривень, порівняно із надходженнями минулого року ріст складає 112,8 млн гривень.

На 26,1 млн гривень більше ніж минулоріч перераховано і єдиного податку. Цьогоріч суб’єктами підприємництва до місцевого бюджету сплачено 435,6 млн гривень податку.

Зросли й надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За вказаний період вони склали 69,9 млн гривень та перевищують минулорічні надходження на 6,9 млн гривень.

Також за січень-липень до місцевого бюджету надійшло 103,9 млн гривень акцизного податку від суб’єктів господарювання, які здійснювали роздрібну торгівлю підакцизних товарів (ріст 12,1 млн грн), податку на прибуток підприємств – 39,3 млн грн (ріст 8,7 млн грн).

Такі результати стали можливими завдяки підвищенню рівня адміністрування податків і зборів, ефективності впровадження фінансової децентралізації та зацікавленості органів місцевого самоврядування у збільшенні надходжень до місцевих бюджетів шляхом реалізації заходів щодо залучення резервів їх наповнення.

Наявність достатніх ресурсів у місцевих бюджетах є індикатором того, що територіальна громада має можливість надавати більш якісні та більш різноманітні послуги своїм жителям, реалізовувати соціальні та інфраструктурні проекти, створювати умови для розвитку підприємництва та залучення інвестицій, розробляти програми місцевого розвитку та фінансувати інші заходи для всебічного покращення умов проживання жителів громади.

Наочно стабільні надходження є наслідком ремонту або побудови дитячих садків, реконструкція шкіл, відновлення тротуарів та доріг та їх освітлення, новий громадський транспорт тощо.

Читайте також: Волонтери Мальтійської служби роздали прикарпатцям майже 10 тонн допомоги. ФОТО

Категорії
Гроші
Новини
Loading...