Франківський драмтеатр показав підготовку до унікальної вистави, в якій зіграють люди з інвалідністю (ФОТО)

Франківський драмтеатр створює виставу для всієї родини, в якій зіграють професійні актори та люди з інвалідністю – імерсивний мюзикл “Навіщо Лемуру хвіст Чупакабри”. 12...

Франківський драмтеатр створює виставу для всієї родини, в якій зіграють професійні актори та люди з інвалідністю – імерсивний мюзикл “Навіщо Лемуру хвіст Чупакабри”.

12 серпня в драмтеатрі показали підготовку до вистави зсередини.

Спершу головний хореограф театру Дмитро Лека провів для учасників вистави, людей з інвалідністю, майстер-клас. Після заняття він поспілкувався з учасниками – розпитав, як вони себе почувають, чи відчували скованість.

«Я бачив, як ви розкривалися, як змінювалися. Чим більше ти особливий, тим більше твої «мінуси» стають «плюсами». Головне не зажимайтеся та не бійтеся. Потрібно вірити у те, що робиш», – наголосив Лека під час спілкування.

Він додав, що наступні заняття будуть більш інтенсивними, аби побачити максимум сили акторів, тоді почнуть вивчати структуру танців.

Режисерка Роза Саркісян розповідала «Галці», що наразі тривають різні майстер-класи – з хормейстром, режисеркою, хореографом та психологом. Люди знайомляться між особою, а їхні життєві історії стануть частиною вистави. Вже у вересні почнуться репетиції з акторами франківського драмтеатру. Сама вистава буде з елементами мюзиклу та цікавими медіадекораціями.

«Я працювала з різними групами людей: проєкт, у якому беруть участь ветерани, учасники АТО та активісти. Театр для мене – простір, який дає можливість змоделювати суспільство, яке ми хочемо бачити. Найчастіше інклюзивні вистави відбуваються у незалежному просторі, а коли це буде і в державному просторі – це дуже важливо», – говорить режисерка.

Під час майстер-класу провели читку сценарію, обговорили персонажів та саму структури вистави. До слова, вона буде тривати трохи більше години.

Прем’єра вистави запланована на 15 жовтня.

Читайте також: В Україні прогнозують свіжість до кінця тижня: повіяло вереснем

Категорії
Життя
Новини
Loading...