Оновлений розподіл на карантинні зони: Городенківський та Косівський райони – у “червоній”

В Україні змінили поділ на карантинні зони, включивши до “червоної” деякі райони та міста у Львівській, Івано-Франківській, Рівненський та Одеській областях. Про це сказав...

В Україні змінили поділ на карантинні зони, включивши до “червоної” деякі райони та міста у Львівській, Івано-Франківській, Рівненський та Одеській областях.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу за результатами засідання Комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановлення рівнів епідемічної безпеки поширення СOVID-19, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Червоний рівень у нас встановлений в Івано-Франківській областіГороденківський та Косівський райони. Також червоний рівень встановлений у місті Самбір Львівської області, в місті Біляївка Одеської області, в Рівненській області – міста в Костопільському та Рівненському районі. Також червоний рівень встановлено в Кіцманському районі Чернівецької області”, – сказав Степанов.

Він додав, що до переліку регіонів станом на 12 серпня із значним поширенням СOVID-19 відноситься місто Київ, Волинська область, Закарпатська область, Івано-Франківська область, Львівська область, Одеська область, Рівненська область, Тернопільська область, Харківська область, Чернівецька область.

За його інформацією, столиця України, яка раніше була у “зеленій” зоні, перейшла до “жовтої” зони.

У середу, 12 серпня, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови № 641, яка регулює правила адаптивного карантину, передбачивши нові критерії розподілу адміністративно-територіальних одиниць по зонах епідемічної небезпеки: заповненість ліжок; рівень тестування, рівень захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях.

Зокрема, для визначення рівня загрози COVID-19 використовуватимуть не чотири, а три показники: заповненість ліжок – протягом 5 днів поспіль зайнятість ліжок не повинна перевищувати 50%; рівень тестувань – протягом останніх 7 днів кількість тестів методом ПЛР та ІФА повинна становити не менше 24 на 100 тисяч; рівень захворюваності – протягом 14 днів базовий рівень захворюваності не повинен перевищувати 40 на 100 тисяч населення.

Cтаном на 13 серпня в Україні 86 140 підтверджених випадків COVID-19, з них за добу зафіксовано 1 592.

Читайте також: У лікарнях Івано-Франківської області перебувають 610 пацієнтів із COVID-19

Категорії
Життя
Новини
Loading...