Франківські кінотеатри на межі банкрутства – у залі від 2 до 10 глядачів

Пом”якшення карантину істотно не позначилося на відвідуваності кінотеатрів у Франківську. Кінозали порожні. Бізнес п”ятий місяць поспіль збитковий. “За мною колектив із трьох десятків людей....

Пом”якшення карантину істотно не позначилося на відвідуваності кінотеатрів у Франківську. Кінозали порожні. Бізнес п”ятий місяць поспіль збитковий.

“За мною колектив із трьох десятків людей. Усі вони сидять без зарплат, – розповіла директорка кінотеатру “Космос” Людмила Казмерчук. – Люди роздратовані, розгублені, не знають, що буде далі. А у них сім”ї, діти. Усі працівники влаштовані офіційно. Ми платили всі полдатки. У березні квітні наші газди вчинили дуже людяно. Вони сказали: якщо маєте змогу, то платіть людям хоча би мінімальну зарплату. І ми це робили, доки могли. Ми довго збирали гроші на нове обладнання, але за час карантину ці гроші проїли мінімальними зарплатами”.

Збитки від карантину для кінотеатру “Космос” становлять до півтора мільйона гривень.

З 2 липня кінотеатри відновили роботу, пише ЗК. Працюють у режимі епідбезпеки: дистанція на вході, маски, температурний скриніг працівникв і вдвдувачів. На барі один працівник видає товар, інший працює тільки з грошима.

“Але ми терпимо страшні збитки. Зараз у нас немає і 5% заповнення зали. А у великій залі 505 посадкових місць. Тепер фільми переглядають від 2 до 10 людей. За нормальних умов сеанси розпочиналися тільки тоді, коли було мінімум 8 глядачів. Зараз запускаємо кіно і одному глядачеві”, – описує ситуацію директорка кінотеатру.

Квитки продають т ак, що з кожного боку від глядача є по два вільних місця. Перерви між еансами збільшиди до 40 хв, щоби мати достатньо часу для дезінфекції зали.

“Тепер маємоу прокаті сильнийй мультфільм “Тролі 2″, але народу все одно немає. Кілька років поспіль у нас липень був найпотужнішим місяцем року. Тепер нас скосило так, що не знаю, як ми будемо з цього вибиратись”, – зазначає Людмила Казмерчук.

Читайте також: Під час обшуку будинку 24-річного калушанина поліція знайшла наркотики та зброю. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...