Прикарпатський спортсмен у горах пробіг понад 60 кілометрів. ФОТО

Прикарпатський бігун Микола Таран здолав ультрамарафон на  61 кілометр в Карпатах.  Хлопець розповідає, це була для нього альтернатива того, що він може і любить,...

Прикарпатський бігун Микола Таран здолав ультрамарафон на  61 кілометр в Карпатах. 

Хлопець розповідає, це була для нього альтернатива того, що він може і любить, пише “Галицький кореспондент”.

Перед цим я їздив на особисті тренування під Говерлу на тиждень. Майже щодня вибігав і збігав із вершини. Вирішив здійснити ще і піший ультрамарафон і пройшов 51 км лісом, автомобільною трасою. Було дуже кумедно, коли мені на дорозі ставали автомобілісти та пропонували підвезти. Прийшлося їх переконувати, що я запланував це, бо не вірили, що хтось може просто взяти і йти стільки пішки. Легко не було, зважаючи на  палюче сонце і важку трасу”, – розповідає бігун.

Він цьогоріч мав бути єдиним представником від України на змаганнях в ультрамарафоні на 80 км в Норвегії, але його забіг відклали на рік.

Я трохи засмутився, але почав ще більше тренуватися. І тут згадав, що в Україні є подібний старт в горах. Він важчий, хоч дистанція і трохи коротша. За два тижні я зареєструвався на забіг Chornogora Sky Marathon 61 км. Не втримався, тому що хотів зробити бігову підготовку перед Норвегією, а ще мені сподобалася ідея пробігтися на всіх двотисячниках України”, – зазначає Микола Таран.

Він згадує, що перші десять кілометрів були біговою трасою в лісі із наростаючим набором висоти. Йому біглося легко, але далі розпочався підйом на підніжжя гір, тому стало важче.

Перша вершина, на яку я вибіг – Піп Іван і тут нарешті вдалося напитися води. Наступною була Говерла, а на десерт залишився Петрос, на який уже сил не було виходити, прийшлося робити це через біль і терпіння. Весь шлях був неймовірно красивий – мальовничі гори, полонини, озера”, – наголошує спортсмен.

Фінішувати вдалося прикарпатцю ще вдень. Проте багато бігунів не змогли подолати дистанцію, отримали різні травми.

Читайте також: На Верховинщині відновили підвісний міст, який зруйнувала повінь. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...