Прикарпатські поліцейські розшукали крадіїв і вилучили дві вантажівки викрадених речей. ФОТО/ВІДЕО

Правоохоронці викрили та припинили злочинну діяльність двох чоловіків, які впродовж чотирьох місяців здійснювали крадіжки з новобудов у трьох районах області. Зловмисники уже готували документи...

Правоохоронці викрили та припинили злочинну діяльність двох чоловіків, які впродовж чотирьох місяців здійснювали крадіжки з новобудов у трьох районах області. Зловмисники уже готували документи для виїзду за кордон, але їм завадили прикарпатські правоохоронці. Чоловікам загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області.

18 серпня у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України, оперативники карного розшуку обласної поліції спільно з оперативниками і слідчими Косівщини і Городенківщини із залученням роти поліції особливого призначення та під процесуальним керівництвом прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцем проживання зловмисників. Йдеться про 37-річного і 31-річного мешканців Городенки, які раніше судимі за скоєння аналогічних злочинів.

До злочинів вони готувалися заздалегідь: для конспірації позичали автомобілі, хоч мали власні транспортні засоби, і обкрадали домівки лише вночі. За чотири місяці чоловіки обікрали новобудови у Косівському, Снятинському і Городенківському районах. У цих помешканнях ніхто не проживав, там проводилися ремонтні роботи. Більше того – як правило, зловмисники обирали новобудови, де поблизу не було ані сусідів, ані інших закладів. Чоловіки крали все, що потрапляло у їх поле зору: від побутової техніки і до будівельних матеріалів, якими власники облаштовували дім. Демонтували навіть вставлені вікна і двері. Під час обшуку поліцейські виявили та вилучили два вантажні автомобілі викрадених речей. Підозрювані у злочинах кажуть, що крали їх для власних домашніх потреб.

Прикарпатські поліцейські розшукали крадіїв і вилучили дві вантажівки викрадених речей

Прикарпатські поліцейські розшукали крадіїв і вилучили дві вантажівки викрадених речейПравоохоронці викрили та припинили злочинну діяльність двох чоловіків, які впродовж чотирьох місяців здійснювали крадіжки з новобудов у трьох районах області. Зловмисники уже готували документи для виїзду за кордон, але їм завадили прикарпатські правоохоронці. Чоловікам загрожує від трьох до шести років позбавлення волі. Коментар начальниці сектору комунікації поліції Івано-Франківщини Христини Максимчак.#ifpolice #поліція #ПрикарпаттяІнформація на сайті за посиланням:https://bit.ly/3l0ilLX

Опубліковано Поліція Івано-Франківської області Четвер, 20 серпня 2020 р.

Зловмисникам повідомлено про підозри за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють всі обставини крадіжок і суму викраденого. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк на строк від трьох до шести років. Досудове розслідування триває. Невдовзі суд обере мешканцям Городенки запобіжний захід.

Читайте також: На Прикарпатті прокуратура вимагає повернути землю вартістю понад 7 млн грн

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...