Карантин в Україні продовжили до 1 листопада

Уряд ухвалив рішення і продовжив карантин в Україні до 31 жовтня 2020 року включно. До того часу в Україні діятиме карантин у форматі поділу...

Уряд ухвалив рішення і продовжив карантин в Україні до 31 жовтня 2020 року включно. До того часу в Україні діятиме карантин у форматі поділу на чотири зони, однак з певним посиленням обмежень.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 26 серпня, повідомляє 24 канал. Прем’єр Денис Шмигаль зазначив: карантин і надалі буде у форматі зонування.

Влада зазначає: кількість нових випадків стрімко росте, ситуацію потрібно тримати на контролі. Водночас кажуть: суворих нововведень, які були наприклад, у квітні – не буде. Однак під закриття потрапляють нічні клуби і розважальні заклади.

Влада зазначає: саме там відбуваються масові порушення карантину та не має дотримання соцдистанції. Відтак посилять обмеження у зеленій зоні, додавши пункт про закриття розважальних закладів.

Які нововведення карантину:

  • заборонять дискотеки,
  • закриють розважальні заклади – нічні клуби,
  • заборонять діяльність закладів харчування, у яких є організація дозвілля.

Разом із Міністерством культури МОЗ також опрацював заборону проведення концертів. Такі заходи проводитимуть лише спеціалізовані заклади культури, а виступати зможуть лише ті артисти, для кого протягом останнього року концертна діяльність є основним видом заробітку.

На доопрацювання цієї постанови Кабмін має один день.

Читайте також: На Прикарпаття насуваються грози та сильний вітер

Категорії
Життя
Новини
Loading...