З початку сезону полювання поліція зареєструвала 71 факт порушень правил полювання. ФОТО

На Івано-Франківщині триває сезон полювання на пернату дичину. Поліцейські продовжують проводити рейди у мисливських господарствах, під час яких перевіряють наявність дозвільних документів, справність зброї,...

На Івано-Франківщині триває сезон полювання на пернату дичину.

Поліцейські продовжують проводити рейди у мисливських господарствах, під час яких перевіряють наявність дозвільних документів, справність зброї, а також проводять роз’яснювальну роботу серед мисливців щодо недопущення браконьєрства і запобігання нещасним випадкам на полюванні, інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області.

Від початку сезону полювання правоохоронці виявили понад 70 фактів порушень правил полювання. Щодо кожного порушення поліцейськими складено адміністративні матеріали.

Йдеться про 2 факти згідно ст. 191 КУпАП (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів), 31 – за ст. 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) КУпАП, 37 – за ст. 192 (Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік) КУпАП та 1 факт порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам вогнепальної зброї (ст. 190 КУпАП).

Для даної перевірки створено рейдові групи до складу яких залучені інспектори з контролю за обігом зброї, дільничні офіцери поліції та інші співробітники територіальних підрозділів поліції, а також представники органів держкомлісгоспу та громадськості.

Нагадуємо, до полювання допускаються особи, які мають відповідні документи на право полювання: посвідчення мисливця, щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання, картка відстрілу на пернату дичина та дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. Ці документи мисливці зобов’язані мати під час полювання, транспортування чи перенесення продукції полювання.

“Наголошуємо, за порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законами України”, – застерігають правоохоронці.

Читайте також: В Івано-Франківську затримали чоловіка за крадіжку з магазину. ФОТО

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...