У Косові створять інтерактивний музей гуцульської кераміки

В одному із залів Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини створюють інтерактивну атракцію, присвячену керамічному мистецтву Гуцульщини. Про це повідомили на сайті інтерактивного музею. Ідея...

В одному із залів Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини створюють інтерактивну атракцію, присвячену керамічному мистецтву Гуцульщини. Про це повідомили на сайті інтерактивного музею.

Ідея створення такої виставки перемогла на щорічному конкурсі ініціатив карпатських громад Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон “Карпати-Україна”. Проєкт косівчан став одним із 39-ти переможців.

Він фінансуватиметься за гроші з обласного бюджету.

“Замість пасивного слухання екскурсовода та споглядання експонатів за склом організатори пропонуватимуть відвідувачам стати учасниками квесту. Гості музею зможуть активно взаємодіяти з елементами експозиції: досліджувати, торкатися руками, переглядати відео, зазирати у шухляди та скриньки, виконувати різні ігрові завдання. Крім цього, зал буде облаштований дизайнерськими вітринами для унікальних керамічних артефактів з музейної збірки”, – обіцяють ініціатори музею.

Крім того, це буде перша в Україні виставка кераміки, яка потійно працюватиме, а також частково адаптована для людей з тяжкими порушеннями зору.

Зараз у Косівському районі працює близько 80 керамістів.

Читайте також: В Івано-Франківську виявили ще 10 незаконних бігбордів

Категорії
Культура
Новини
Loading...