Поліція Прикарпаття закликає учасників місцевих виборів діяти в рамках виборчого законодавства

5 вересня, розпочалась передвиборча кампанія, пов’язана з місцевими виборами, які відбудуться в Україні в останню неділю жовтня. Поліція Івано-Франківщини готова забезпечити належне реагування на...

5 вересня, розпочалась передвиборча кампанія, пов’язана з місцевими виборами, які відбудуться в Україні в останню неділю жовтня.

Поліція Івано-Франківщини готова забезпечити належне реагування на всі повідомлення стосовно виборчого процесу. Кожному правопорушенню буде надана правова кваліфікація і вжито заходи відповідно до чинного законодавства.

У своїй діяльності поліція дотримується політичної нейтральності, рівного та однакового підходу по відношенню до кожного кандидата. Пам’ятайте, що за порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Відповідальність за адміністративні правопорушення, що посягають на здійснення народного волевиявлення та встановлений порядок його забезпечення, зазначені з 212-7 до 212-21 статтях КУпАП. У Кримінальному кодексі України відповідальність за злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина зазначена у статтях 157 – 160 ККУ.

Окремо увагу просять звернути на недопустимість здійснення незаконного фінансування чи роздачі коштів або підкупу виборців. При цьому ст.160 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність для обох сторін – того, хто пропонує гроші, і того, хто їх бере. Одержувачу коштів загрожує покарання від штрафу до 2-х років обмеження волі. Максимальне покарання для особи, яка вчинила підкуп, – до 7 років позбавлення волі.

“Шановні громадяни! Поліція вживає усіх заходів, щоб її дії були відкритими та прозорими. Тому, якщо ви маєте інформацію про будь-які порушення виборчого законодавства, повідомляйте за телефоном “102”. Поліцейські оперативно реагуватимуть на кожне повідомлення”, – закликають правоохоронці.

Читайте також: На Прикарпатті розшукали зниклого чоловіка. ФОТО

Категорії
Влада
Новини
Loading...