На Франківщині засудили таксиста, який перевозив пасажирів нетверезим та вчинив ДТП

4 вересня Калуський міськрайонний суд визнав винним таксиста, який у нетверезому стані  перевозив пасажирів та потрапив у ДТП. Чоловіка засудили на 3 роки та позбавили права керувати...

4 вересня Калуський міськрайонний суд визнав винним таксиста, який у нетверезому стані  перевозив пасажирів та потрапив у ДТП. Чоловіка засудили на 3 роки та позбавили права керувати автомобілем терміном на 1 рік.

24 лютого 2019 р. близько 10 год. 00 хв. таксист, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем марки “Шкода Фабіа”. Він  разом з трьома пасажирами рухався по дорозі Жидачів-Калуш у напрямку Калуш. А проїжджаючи у с. Негівці Калуського району по вул. Зарічна, на ділянці дороги, що має заокруглення у ліву сторону та міст через потічок, водій проявив неуважність, не вибрав безпечної швидкості.  Автомобіль почало заносити і він став некерований, внаслідок чого, відбулося зіткнення із деревом, яке розташоване на земельній ділянці поблизу будинку, пише “Місто”.

В результаті аварії троє пасажирів автомобіля отримали тілесні ушкодження.

Обвинувачений  вину визнав частково. А саме, визнав що порушив вимоги ПДР, що спричинило ДТП та отримання потерпілими тілесних ушкоджень, які зазначені в обвинувальному акті.  Чоловік категорично заперечив, що того дня був в стані алкогольного сп`яніння, адже напередодні алкогольних напоїв не вживав. Він не пам`ятає, щоб в нього брали кров в медичному закладі з метою виявлення стану алкогольного сп`яніння.

Просить врахувати, що його водійський стаж становить 32 роки і він жодного разу не притягувався до відповідальності за порушення ПДР. Розкаюється за вчинене, просить в потерпілих пробачення. Зазначив, що в нього на утриманні перебуває стара мати.

Наголосив, що він в повному обсязі відшкодував шкоду потерпілим, а також в якості відшкодування матеріальної шкоди передав іншій потерпілій 12000 грн. і 400 доларів США, адже розуміє, що вона понесла значно більше витрат, ніж підтверджено квитанціями. Щодо відшкодування цій потерпілій моральної шкоди, то позов в цій частині визнає частково і у разі задоволення позову судом, буде по мірі можливості відшкодовувати їй цю шкоду.

За словами потерпілої, водій був надто веселий, говорив дурниці і навіть образливо звернувся до неї. Проте запаху алкоголю пасажирка від нього не чула. Водій почав різко набирати швидкість. На місточку на підйомі машина підскочила і заїхала в дерево. Далі пам`ятає, як її везли в кареті швидкої допомоги і як вона була в реанімаційному відділенні лікарні. В той час на вулиці було холодно, але снігового покриву на дорожньому покритті не було, туману також не було.

Суд  ухвалив  покарання таксисту у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік.

Позов про відшкодування моральної та матеріальної шкоди пасажирам, завданої злочином суд задовільнив частково.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Замах на косівського підприємця: зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...