Поліція розшукує зловмисників, що підпалили авто та торговий склад на Прикарпатті. ФОТО

За фактом пожежі легковика в Яремчі та приміщення недіючого торгового закладу в Надвірнянському районі слідчі розпочали кримінальні провадження, в рамках якого з’ясують всі обставини...

За фактом пожежі легковика в Яремчі та приміщення недіючого торгового закладу в Надвірнянському районі слідчі розпочали кримінальні провадження, в рамках якого з’ясують всі обставини подій. Проводяться заходи, спрямовані на встановлення зловмисників і притягнення їх до відповідальності.

Сьогодні, 15 вересня, близько 1:30 до поліції Яремчанщини надійшло повідомлення від співробітники ДСНС, які повідомили про загоряння автомобіля «ІЖ», інформує пресслужба обласної поліції.

На місце події негайно виїхали, працівники слідчо-оперативної групи Івано- Яремчанського відділення поліції, експерт-криміналіст та кінологи зі службовою собакою, які встановлюють причини загоряння автомобіля по вулиці Петраша, що в Яремчі. Попередня версія загоряння – занесення стороннього джерела вогню невідомою особою.

Під час пожежі вогонь частково пошкодив частину правої сторони легковика, Інформує пресслужба обласної поліції.

Ще одне повідомлення про ліквідацію пожежі приміщення недіючого магазину в с. Пнів, Надвірнянського району на лінію “102” надійшло близько 3 години ночі від рятувальників. В ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що загорання відбулось внаслідок занесення стороннього джерела вогню невідомою особою. Вогнем пошкоджено стіни будівлі.

На щастя в обох випадках ніхто не постраждав.

Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи на встановлення осіб зловмисників і їх місця перебування. В ході досудового розслідування правоохоронці з’ясують всі обставини подій. Поліцейські встановлюють можливих свідків події і встановлюють наявність камер відеоспостереження.

В обох випадках призначено ряд відповідних експертиз, у ході яких будуть встановлено причини загорання автомобіля та вказаного приміщення. Триває досудове розслідування.

Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Паліям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Читайте також: В ОДА визначили розмір обласних стипендій для прикарпатських студентів

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...