На Прикарпатті після паводку відновлюють сім дамб. ФОТО

Понад 20 мільйонів гривень з 50-ти освоїло Дністровське басейнове управління водних ресурсів на відновлення семи дамб та двох берегоукріплень, які зруйнував паводок у червні...

Понад 20 мільйонів гривень з 50-ти освоїло Дністровське басейнове управління водних ресурсів на відновлення семи дамб та двох берегоукріплень, які зруйнував паводок у червні цього року.

Про це повідомив керівник установи Роман Михайлюк, пише “Суспільне”.

50 мільйонів – це перший транш з резервного фонду Кабміну на відновлення гідротехнічних споруд, які постраждали під час стихії. Якраз цих коштів і вистачить на дев’ять обєктів, – розповідає Роман Михайлюк. – Ми спочатку написали на 86 першочергових мільйонів, які були потрібні. Але, на жаль, скоротили до 50-ти. Тому ми із 17-ти об’єктів дійшли до дев’яти. Це ті, які підійшли, щоб повноцінно їх відновити“.

Лагодити пошкоджені водозахисні споруди почали у шести селах Івано-Франківської області. Зокрема, на ремонт дамб на Лімниці у селах Середній Бабин та Перевозець Калуського району передбачено 8,5 мільйона гривень. На дамбу у селищі Заболотів виділили 9,5 мільйона.

Найбільше грошей – 10,5 мільйона гривень – передбачено на відновлення дамби на ділянці Коломия-Воскресинці на річці Прут. Найменше – 2,9 млн грн – на берегоукріплення річки Чечва у селі Верхній Струтинь Рожнятівського району.

На 90 % виконали роботи з берегоукріплення річки Рибниця у селі Смодна Косівського району і 60 % робіт вже оплатили.

Ще на трьох – у селі Шешори, Старий Лисець та Кийданці – лагодити об’єкти почали із 16-го вересня.

У Дністровському БУВР запевняють, що роботи проводять відповідно до календарного графіка та проєктно-кошторисної документації.

Роман Михайлюк зазначає, що у 2008-му році (коли була повінь -ред.) для Івано-Франківської області було виділено близько півтора мільярда гривень на усі завдані стихією збитки: і на комунальні заклади, і на відшкодування затоплених будинків місцевим жителям, і на господарства, дороги і берегоукраплення.

Для нас тоді виділили 124 мільйони. Близько 40 об’єктів відновили за ці кошти. Була написана державна програма на півтора мільярда гривень у цінах 2010-го року, щоб повноцінно вирішити питання протипаводкового захисту в Івано-Франківській області. За 12 років ця програма була профінансована на 3 % від об’єму”, – пояснює начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк.

Читайте також: 10 мільйонів у воду. У Нижньому Вербіжі люди – проти укріплення дамби. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...