У Карпатах стартували зйомки українсько-італійського проєкту “Коза Ностра”. ФОТО

Історія проєкту розпочалася 2017 року, коли він пройшов до престижного конкурсу MIA TV Drama Series Pitching Forum в Римі. А вже через три роки,...

Історія проєкту розпочалася 2017 року, коли він пройшов до престижного конкурсу MIA TV Drama Series Pitching Forum в Римі. А вже через три роки, з дотриманням всіх вимог безпеки, у Карпатах стартували зйомки повнометражної комедії.

В основі сюжету – історія взаємин домашньої робітниці Влади Кози та Фредо Лагана, який відіграє не останню роль в італійському мафіозному клані Коза Ностра. Фредо нещодавно повернувся з тюрми та не дуже орієнтується у новому світі навколо. Він втратив контроль над своїм бізнесом, та й в родини – суцільні проблеми. І саме Влада стане «секретним українським інгредієнтом», який допоможе італійському мафіозі не тільки повернути колишню могутність, а ще й залагодити конфлікти із дітьми, пише film.ua.

Найстарший син дона Фредо, брутальний Лука, мріє продовжити батькову справу, проте йому бракує здібностей. Молодший син Джанні, навпаки, не хоче бути пов’язаним із криміналом (не дарма ж він вивчився на програміста в США). Донька Франческа, вперта й бунтівна, із сучасними поглядами на життя, намагається ігнорувати родинне минуле, чим дуже дратує батька. І всі вони втратили зв’язок між собою. Влада допоможе всій родині владнати суперечки та зрозуміти одне одного.

“Коза Ностра” – це історія дітей та їхніх батьків, історія про те, як важко бути й тими, й іншими. Я хочу дослідити стосунки поколінь, довіру та здатність слухати одне одного, а також необхідність упізнати та прийняти момент, коли батькам час дозволити дітям вилетіти з гнізда“, – ділиться своїм баченням Джованні.

“Для нас це був виклик — запустити у ко-продукцію кіно, спираючись тільки на свої ресурси, без держпідтримки та будь-яких інших сторонніх коштів. Нам було важливо створити прецедент, коли комерційний європейський партнер зацікавився нашою ідеєю! І це сталося. Бажаємо успіху групі у знімальному процесі та зустрінемось у кіно!“– коментує CEO FILM.UA Group Вікторія Ярмощук.

Зйомки «Кози Ностри» відбулися в Карпатах 15-16 вересня, а далі в Італії: у Римі та на Сицилії. До речі, за задумом режисера, який вперше побував у Карпатах влітку цього року та був вражений красою української природи, Карпати символізують рай, утрачений головною героїнею.

Автор ідеї і сценаріст проєкту Анастасія Лодкіна обіцяє: 

“Спекотна Сицилія, карпатські ліси, піца та борщ, кипучий мікс італійських хітів часів найбільшої популярності фестивалю в Сан-Ремо та гуцульських мотивів – на глядачів чекає калейдоскоп італійської та української культур, смаків та барв. Буде весело, яскраво, голосно та смачно!”.

“Коза Ностра” знімається на замовлення RAI Cinema (кінопідрозділу національної телерадіокомпанії Італії) та на сьогодні є найбільшою ко-продукцією між Італією та Україною.

Прем’єру заплановано на 2021 рік.

Читайте також: У пологовому Івано-Франківська за добу народилися 11 немовлят

Категорії
Життя
Новини
Loading...