У Старуні вперше засвітили хрест на вершині Хресної Дороги. ФОТОРЕПОРТАЖ

На перше ввімкнення освітлення, попри пізню пору, зійшлося близько пів сотні старунців, щоби на власні очі побачити як відтепер сяятиме хрест у їхньому рідному...

На перше ввімкнення освітлення, попри пізню пору, зійшлося близько пів сотні старунців, щоби на власні очі побачити як відтепер сяятиме хрест у їхньому рідному селі.

19 вересня, у Центрі паломника “Симеон Лукач”, що в с. Старуня, Богородчанського району, вперше ввімкнули освітлення металевого хреста. Хресне знамення розташоване на вершині майбутнього Хресного шляху та має вражаючі габарити – 25 метрів заввишки та 14 метрів у ширину.

Підсвітка виконана по всьому периметру конструкції, так що розп‘яття, згідно задуму, буде видно на десятки кілометрів довкола. Окрім того, завдяки світлу, хрест добре видно із центральної дороги, що також може зацікавити туристів та подорожуючих, інформує “Svmlukach”.

Хрест – це завжди надія. Можливо, для якогось втомленого подорожуючого, який саме десь під ранок буде їхати цією дорогою, світло цього хреста додасть сил та віри в добре завершення його мандрівки“, – переконані місцеві душпастирі.

Планується, що вже наступної неділі, 27 вересня, старунською Хресною Дорогою пройдуть перші молільники та прочани Центру паломника “Симеон Лукач”. Саме ж офіційне відкриття та освячення буде згодом.

Читайте також: Мешканка Сопова перемогла у конкурсі “Караоке на дивані”. ВІДЕО

Категорії
Життя
Новини
Loading...