Кожен другий споживач газу на Прикарпатті боргує за спожитий газ

Станом на 21 вересня заборгованість споживачів перед ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» за спожитий газ складає 350,4 млн грн. З них: борг населення — 348,3 млн...

Станом на 21 вересня заборгованість споживачів перед ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» за спожитий газ складає 350,4 млн грн. З них: борг населення — 348,3 млн грн, промислових підприємств — 1,5 млн грн, практично півмільйона гривень продовжують боргувати бюджетні та релігійні організації.

У порівнянні з серпнем борг промислових підприємств зріс на 205 тис. грн. У той же час загальний борг клієнтів компанії, що використовують газ в побуті зменшився на майже 37 млн грн. Водночас боржниками все ще залишаються більше 240 тисяч абонентів, а це кожен другий побутовий споживач, інформують “Вікна”.ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» нагадує своїм клієнтам, які мають заборгованість за спожитий природний газ, про можливість укладення договору реструктуризації боргу.«Заборгованість реструктуризується на строк до 12 місяців залежно від суми заборгованості та рівня сукупного доходу на дату реструктуризації. У разі, коли доходу споживача не вистачає для повного погашення протягом 12 місяців, як виняток, строк дії договору може бути продовжений. Як правильно оформити заяву та інші деталі можна уточнити в Контакт-центрі за телефоном 0342 76 63 04», — говорить начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Леся Хараїм.На час карантину «Івано-Франківськгаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ, а також не припиняє поставки газу боржникам. Однак такі послаблення жодним чином не означають, що можна несвоєчасно оплачувати рахунки. Адже після завершення карантину зростання заборгованості тягне за собою відповідальність — аж до відключення газу.Також в компанії звертають увагу споживачів-боржників, що органи соціального захисту населення не призначають субсидію споживачам, які мають прострочену понад три місяці заборгованість, сума якої перевищує 340 грн. Тому необхідно знайти можливість розрахуватися за спожитий газ для недопущення подальшого накопичення боргів та припинення газопостачання в майбутньому.Клієнти «Івано-Франківськгаз Збуту» мають всі можливості оплатити рахунки за газ дистанційно.

Читайте також: На Косівщині та Верховинщині відновлюють дорогу обласного значення, яку зруйнувала повінь. ФОТО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...