Чи задоволені в Калуші новими автобусами водії та пасажири? ВІДЕО

З понеділка, 21 вересня, вулицями міста почали курсувати нові комунальні автобуси, які Калуська міська рада закупила ще в червні. Вони пристосовані для зручності перевезення...

З понеділка, 21 вересня, вулицями міста почали курсувати нові комунальні автобуси, які Калуська міська рада закупила ще в червні. Вони пристосовані для зручності перевезення людей похилого віку, пасажирів з дитячими візочками та осіб з обмеженими можливостями.

візків. Пасажирський транспорт оснащений пасажирською системою — зовнішнім та внутрішнім табло, озвученням зупинок, системою підрахунку кількості пасажирів.

І водії, і пасажири кажуть, що їздити у такому транспорті приємно, особливо — пасажирам після важкого робочого дня.

У коментарі «Вікнам» директор КП «Екоресурс» Ігор Свистун повідомив, що комунальне підприємство «Калуський муніципальний ринок» уклало договір з Укргазбанком на надання послуг фінансового лізингу для закупівлі чотирьох автобусів МАЗ. Згідно з оприлюдненим договором, нові автобуси коштуватимуть місту понад 12 млн 449 тис. гривень.

Нові автобуси білоруського виробництва оснащені німецькими двигунами — одними із кращих у світі за довговічністю. Тож, їм і надали перевагу.

Зараз автобуси зберігаються на території КП «Екоресурс» і курсують за трьома маршрутами: РЕМ — Загір’я, «Карпатська кераміка» — Височанка і два автобуси —«Карпатська кераміка» – Лікарня».

За словами Ігоря Свистуна, водіїв набрали з досвідом роботи. Надавали перевагу тим, хто має досвід з перевезення за кордоном.

Наразі водії скаржаться на стислий графік. Частково вирішити цю проблему могли б проїзні квитки, вважає Ігор Свистун:

“Водії не встигають видавати квитки людям. Звісно, це потрібно робити. Але тоді важко виконати графік маршруту. Окрім того, пасажири дають 50-, 100-, 200- гривневі купюри і доводиться довго шукати решту”.

Водій Володимир Чухній має чималий досвід пасажирських перевезень за кордоном. Каже, що на новому робочому місці почуває себе комфортно. Проте є одне «але»:

“Працювати приємно, автобуси нові. У мене є досвід і стаж роботи щодо перевезень у Польщі, де транспорт точно такий самий. Зарекомендували себе автобуси добре, поляки від них у захваті. Єдине, щоб хотілося б поліпшити, — це дороги, які у на нас, на жаль, проблемні”.

Водій Михайло Мацевко задоволений якістю оновленого транспорту. На його думку, головне, щоб люди до транспорту відносилися шанобливо і дотримувалися порядку.

Калушанка Софія Ходзінська скористалася послугами перевезень декілька разів. Каже, що транспортом задоволена. Хотіла б, щоб увесь транспорт у місті поступово оновився:

“Якщо брати до уваги ті автобуси, які були до того, то це просто частинка цивілізації в Калуші. Усі люди в захваті. У понеділок, коли я перший раз їхала, люди були дуже змучені, проте дуже раді. Одна жінка навіть жартома сказала, що це якийсь розіграш. Є інші автобуси, на які дивишся, що вони розваляюються. Хотілося, щоб і їх оновили. Також бажаю, щоб шофери були культурнішими і стриманішими”.

Ігор Свистун додав, що цьогоріч на Загір’ї мали три збудувати зупинки. Проте виникла певна проблема, адже люди не хочуть перед своїми будинками бачити зупинку, де часто вечорами зупиняється молодь. Була ідея збудувати зупинку біля газопроводу, проте поки що Калуське відділення АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ» не дає дозволу.

Головне фото ілюстративне

Читайте також: На Косівщині та Верховинщині відновлюють дорогу обласного значення, яку зруйнувала повінь. ФОТО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...