У Франківську немає жодного абсолютно інклюзивного будинку з двором

В Івано-Франківську немає жодного абсолютно інклюзивного будинку з прибудинковою територією. Про це Суспільному Карпати повідомив начальник міського управління комунальної політики Мирослав Федорків. Це стосується і багатоповерхівок,...

В Івано-Франківську немає жодного абсолютно інклюзивного будинку з прибудинковою територією.

Про це Суспільному Карпати повідомив начальник міського управління комунальної політики Мирослав Федорків.

Це стосується і багатоповерхівок, які зводять в обласному центрі впродовж останніх десятків років.

“Вибачте за оціночне судження, але боюся, що в Івано-Франківську дуже погана ситуація з новобудовами в сенсі доступності. Більше того в нас забудовники не можуть попасти рівнем першого поверху і ліфта у рівень тротуару, – каже Федорків. – На превеликий жаль, відповідальним за контроль є архбудконтроль, а міська влада не має на це жодного впливу”.

За словами Мирослава Федорківа, за останні п’ять років для людей з інвалідністю облаштували більше сотні дворів у місті. Проте ситуація з доступністю у будинках та подвір’ях міста все ж невирішена.

Це стосується і двору на Петлюри, 25.

“Мені дуже прикро, що не виділені гроші міською радою на реконструкцію в цьому дворі, тому що поруч є будинок, в якому проживають люди з вадами зору. Наш департамент розробив проєкт реконструкції із врахуванням їхніх потреб (людей з інвалідністю – ред.) Там – і тактильна плитка вздовж по тротуарах, чорно-жовті перила і звукові світлофори. Але у зв’язку з тим, що це великий комплексний об’єкт з трьох будинків, на жаль, поки що ситуація не зрушилася з місця. Грошей на реконструкцію саме цього двору немає”, – зазначив Федорків.

Читайте також: Неподалік Івано-Франківська знову горіла суха трава. ФОТО

Категорії
Місто
Новини
Loading...