Історична мить: у селі Старуня вперше помолились на новозведенній Хресній Дорозі. ФОТО/ВІДЕО

У неділю, 27 вересня, коли Церква відзначає велике свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, у Центрі паломника “Симеон Лукач”, що у с. Старуня...

У неділю, 27 вересня, коли Церква відзначає велике свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, у Центрі паломника “Симеон Лукач”, що у с. Старуня Богородчанського району, вперше провели богослужіння на новозведеній Хресній Дорозі.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Розпочалися моління із Божественної Літургії в храмі святих апостолів Петра і Павла. Спільну молитву очолив о. Іван Стефурак – директор Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Йому співслужили отці Василь ГогольІван Бойко,  Іван Херманчук,  Юрій Сидір та  Володимир Лукашевський.

Опісля всі парафіяни, гості та прочани Центру паломника “Симеон Лукач” вийшли на першу молитву на новозведенній Хресній Дорозі.

Очолив моління отець-протопресвітер Солотвинський Володимир Вишнівський. Участь в історичній молитві взяли десять священнослужителів та близько тисячі молільників.

На завершення спільної молитви о. Володимир Вишнівський подякував усім присутнім за спільну молитву, а також усім жертводавцям і будівничим, які працювали на зведенням цієї Хресної Дороги.

https://www.facebook.com/svmlukach/videos/1451684098349488/?v=1451684098349488

Нагадаємо, що Центр паломника “Симеон Лукач” діє у с. Старуня. Щомісяця, в ніч з 29 на 30 число, тут відбуваються нічні чування, в програму яких тепер буде включена і молитва на новозведеній Хресній Дорозі.

Читайте також: На Прикарпатті в аварії загинуло двоє людей

Категорії
Життя
Новини
Loading...