За крадіжку газу прикарпатець заплатить 58 тисяч гривень

При демонтажі лічильника на чергову повірку, працівники ПАТ «Івано-Франківськгаз» в одному з приватних будинків Городенки виявили незаконну врізку в діючу мережу в обхід засобу...

При демонтажі лічильника на чергову повірку, працівники ПАТ «Івано-Франківськгаз» в одному з приватних будинків Городенки виявили незаконну врізку в діючу мережу в обхід засобу обліку. За допомогою неї власник будинку кілька років поспіль споживав необлікований газ.

«Особлива небезпека такої врізки полягає в тому, що вона здійснюється з грубим порушенням правил безпеки систем газопостачання. А це, в свою чергу, може призвести до нещасних випадків, зокрема до загазованості приміщення чи навіть вибуху, – пояснює головний інженер ПАТ «Івано-Франківськгаз» Ігор Височанський. – Люди бажаючи зекономити, наражають себе і своїх рідних на небезпеку. Споживачі повинні пам’ятати, що газ – це вибухонебезпечна горюча суміш, експериментувати з якою не варто».

Тепер горе-споживачу за бажання зекономити методом крадіжки доведеться відповідати. Після проведення всіх розрахунків, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 475, порушнику доведеться сплатити 57611 тис. грн. Окрім того, споживача буде переведено у вищу цінову категорію, повідомляє КУРС з посиланням на прес-службу газової компанії.

«Найчастіше до шахрайських схем споживання газу вдаються заможні люди. Вони вигадують різноманітні схеми крадіжки. Однак, будь-які втручання в систему газопостачання  наші працівники завжди виявляють. Це лише питання часу», – говорить заступник голови правління ПАТ «Івано-Франківськгаз» Віталій Шульга.

Якщо ж людина відмовляється оплачувати збитки, завдані газовому господарству, справа передається до суду. В такому випадку споживачеві, окрім суми боргу, доведеться заплатити й судові витрати.

За 2014 року в Івано-Франківській області фахівці ПАТ «Івано-Франківськгаз» виявили майже 100 порушень, пов’язаних із несанкціонованим відбором природного газу шляхом врізок, самовільного підключення до газопроводів та пошкоджень лічильників на загальну суму збитків 378 тис.грн. Минулого року – 212 аналогічних випадків на загальну суму – 695,5 тис. грн.

Джерело:Курс

Категорії
Життя
Новини
Loading...