Прикарпатці боргують 50 мільйонів гривень за транспортування природного газу

50 мільйонів гривень боргують прикарпатці за розподіл природного газу перед АТ “Івано-Франківськгаз”. Про це на пресконференції повідомив комерційний директор підприємства Віктор Кедик. Найбільше не...

50 мільйонів гривень боргують прикарпатці за розподіл природного газу перед АТ “Івано-Франківськгаз”. Про це на пресконференції повідомив комерційний директор підприємства Віктор Кедик.

Найбільше не платять за доставку газу в Івано-Франківську, Косівському та Снятинському районах, пише “Суспільне”.

Споживачам на початку сезону необхідно розрахуватися за газ та його доставку. У нас є 12 % споживачів, які ще жодного разу не заплатили з початку року за доставку”, – розповів Віктор Кедик.

За його словами, якщо людина розриває договір розподілу газу та від’єднується від газорозподільної системи, а потім захоче поновити постачання газу, то це коштуватиме у 32 рази більше, ніж річна плата за постачання.

У квартирі на вулиці Коновальця, 34 проживає учасник бойових дій Нестор Мельникович із дружиною Наталею. На кухні жінка розігріває обід, а чоловік показує котел та лічильник. Подружжя розповідає, що рахунки за комунальні послуги оплачує вчасно, проте суми їх не влаштовують.

Маю на газ 20 кубів ліміту, деколи вкладаємося, деколи ні. Мусимо економити, а економити за рахунок того, що буде трохи холодно в хаті. За доставку газу приблизно 90 гривень кожного місяця платимо. Труби ремонтувати треба, малювати їх, але ніхто нічого не робить. Якщо подивитися на них з вулиці, то все поржавіє, скоро вибухне, і буде ще гірша проблема”, – говорить Нестор Мельникович.

Цього року для підготовки опалювального сезону в нашій області АТ “Івано-Франківськгаз” спрямувало 33 мільйони гривень. Головний інженер підприємства Андрій Витрикуш каже, що ці гроші використали на заміну та капітальний ремонт 26 км мереж, хоча планували відремонтувати 29 км. Найбільше мереж оновили в Рогатинському, Коломийському, Косівському, Надвірнянському, Городенківському та Богородчанському районах. Технічно непридатними в області залишається 1 062 км газопроводів.

Нам вдалося зробити комплексне приладне обстеження підземних сталевих газопроводів – це приблизно вісім тисяч кілометрів газопроводів. Ми виявили більше тисячі витоків газу, які станом на сьогоднішній день ліквідували. Також провели роботи з технічного огляду – працівники дослідили майже 15 тисяч кілометрів газопроводів всієї області”, – зазначив Андрій Витрикуш.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Офіційний курс гривні не зупиняє падіння

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...