У Кропивнику утворилося провалля за 300 метрів від будинків

Про утворення провалля Калуську міську раду повідомив в. о. старости Кропивницького старостинського округу Михайло Барнич. З цього приводу за дорученням міського голови Ігоря Матвійчука відбулась нарада...

Про утворення провалля Калуську міську раду повідомив в. о. старости Кропивницького старостинського округу Михайло Барнич.

З цього приводу за дорученням міського голови Ігоря Матвійчука відбулась нарада під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко.

У зону просідання потрапили земельні ділянки, які використовували мешканці села Кропивника для ведення сільського господарства. Відстань до найближчої житлової забудови становить орієнтовно 300 метрів, пишуть “Вікна” з посиланням на управління з надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.

Мульда просідання утворилась на дорозі, наповнилась прісною водою атмосферного походження. Контакту з розсолами підземних горизонтів відпрацьованих шахт, імовірно, немає, йдеться в офіційній інформації. Вирішення ситуації потребує детального вивчення із залученням науково-дослідних інститутів.

Цього ж дня було здійснено виїзд в село Кропивник для обстеження зони просідання та визначення кількості реперних знаків, які необхідно встановити та включити їх в систему моніторингу для вивчення процесів просідання та прогнозу негативних процесів на даній ділянці.

Управління будівництва та розвитку інфраструктури міської ради отримало доручення сконтактувати з представниками науково-дослідних інститутів щодо визначення кошторисної вартості робіт проведення геофізичних досліджень та підготувати пропозиції на розгляд міського голови.

Читайте також: В Івано-Франківську чоловік колекціонує ретроавтівки. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...