На Грюнвальдській встановили відреставровані двері. ФОТО

Двері будинку на вулиці Грюнвальдська, 2, в Івано-Франківську, які знаходяться в титульному списку «Програми охорони культурної спадщини на 2019 – 2021 роки», як і...

Двері будинку на вулиці Грюнвальдська, 2, в Івано-Франківську, які знаходяться в титульному списку «Програми охорони культурної спадщини на 2019 – 2021 роки», як і було обіцяно мешканцям, повернули на своє місце після ремонтно-реставраційних робіт.

Всі роботи по цих дверях були оплачені коштом міського бюджету. Проєктно-кошторисна документація виготовлялась на замовлення Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності.

Вартість ПКД та її експертиза – 15 888 грн. Ремонтно-реставраційні роботи виконано “Фабрика меблів та дверей ХІТА”. Вартість робіт – 41 840 грн. Технагляд – 589 грн.

За словами виконавців, перед визначенням необхідного переліку ремонтно-реставраційних робіт було вивчено і досліджено стан дверей, знято нашарування старої фарби, демонтовано металеві листи, якими були забиті віконні пройми, деякі дерев’яні деталі автентичних дверей були в поганому стані, тож були замінені. Ці місця проглядаються зі старою і новою деревиною під безколірним лаком.

“Ближчим часом ще буде встановлено скло у фрамугу над дверима, полаковано дверну коробку, встановлено замок та відрегульовано дверні елементи. Нагадаємо, що будинок на вулиці Грюнвальдська, 2, є пам’яткою архітектури”, – повідомляють на сторінці  Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності ІФ міської ради.

Читайте також: На Франківщині триває ремонт музею Писанки

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...