На Франківщині в обласному військкоматі нагородили грамотами кращих резервістів. ФОТО

До Дня територіальної оборони в Івано-Франківську нагородили кращих солдатів. На Прикарпатті розташована одна бригада територіальної оборони, у складі якої – шість батальйонів та окремий...

До Дня територіальної оборони в Івано-Франківську нагородили кращих солдатів.

На Прикарпатті розташована одна бригада територіальної оборони, у складі якої – шість батальйонів та окремий стрілецький батальйон. Чисельність особового складу – понад чотири тисячі резервістів, пише “Суспільне”.

59-річного Михайла Гнатюка відзначили грамотою. Через рік він завершить свою службу в резерві, бо вік солдатів територіальної оборони не має перевищувати 60 років.

Кожен чоловік військовозобов’язаний, тим більше в цей складний для держави час. Ми змушені оновлювати свої вміння і навички, відпрацьовувати певні бойові навички, щоб бути готовими про всяк випадок до гіршого”, – каже резервіст.

Роман Андрусяк також отримав грамоту. Хлопець впевнений в тому, що структура територіальної оборони в Україні розвиватиметься і надалі.

Я працюю на цивільній посаді вчителя предмета “Захист України”. Тому, служачи за контрактом у батальйоні територіальної оборони, я показую приклад своїм учням. Хоча би частина із них намагалася все-таки пов’язати долю із Збройними силами України, оскільки грамотні, досвідчені і інтелектуально та фізично розвинені хлопці нашим Збройним силам потрібні”, – каже резервіст Роман Андрусяк.

Наразі 120 прикарпатців підписали контракт служби в резерві, каже т. в. о. командира військової частини А7030 бригади територіальної оборони Юрій Копадзе.

Бригада територіальної оборони була створена влітку 2018-го року на теренах Івано-Франківської області. Такі бригади створені в кожному обласному центрі. Як в мирний, так і у військовий час, є п’ять завдань бригади територіальної оборони: охорона і оборона громадського порядку, важливих місцевих об’єктів та комунікацій органів місцевого самоврядування і військових установ і організацій“, – розповідає Юрій Копадзе.

За словами начальника відділу територіальної оборони обласного військкомату Романа Боднара, від початку карантину резервісти не брали участь у практичних навчаннях.

Не рідше одного разу на місяць ми проводимо практичні заняття. Єдиний стрілецький день з виїздом на полігон і відповідно з відпрацюванням тактичних питань і тактичної підготовки, тактичної медицини вогневої підготовки, інженерної підготовки”, – каже Роман Боднар.

Читайте також: Нічні кування, майстер-класи, дегустація страв: у Франківську відбудеться “Фестиваль культурного різноманіття”

Категорії
Життя
Новини
Loading...