На Прикарпатті раніше судимий чоловік убив 56-річного товариша, а його тіло закопав на березі річки. ФОТО

Поліцейські Івано-Франківщини розкрили вбивство мешканця Надвірної. Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області. Правоохоронці розшукали та затримали зловмисника, який обгрунтовано підозрюється у вбивстві знайомого....

Поліцейські Івано-Франківщини розкрили вбивство мешканця Надвірної.

Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області.

Правоохоронці розшукали та затримали зловмисника, який обгрунтовано підозрюється у вбивстві знайомого. Поліцейські встановили, що чоловік заволодів автомобілем та телефоном загиблого, а від тіла вирішив позбавитись, закопавши його на березі річки у Надвірній. Слідчі розпочали кримінальні провадження за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство), ст. 185 (Крадіжка) та ст. 289(Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Повідомлення про зникнення 56-річного мешканця Надвірної, який проживав один, надійшло до поліції 25 вересня від його дочки.

На розшук прикарпатця негайно був зорієнтований особовий склад поліції, громадськість і допоміжні сили. Опитувалися сусіди, знайомі та родичі, перевіряли камери відеоспостереження. Для встановлення місця знаходження автомобіля та громадянина перевіряли території Надвірної та ближніх районів.

Оперативники управління карного розшуку обласної поліції, спільно з працівниками слідчого управління, надвірнянськими колегами вжили всіх заходів для розкриття злочину.

Як з’ясували правоохоронці, вбивство сталося 16 вересня у Надвірній. Між загиблим та його 37-річним знайомим, який деякий час працював та проживав у чоловіка, виник конфлікт. Чоловіки посварилися з приводу оплати за виконану роботу. В ході суперечки зловмисник схопив молоток та завдав декілька ударів по голові господаря. Після чого, з метою приховання слідів злочину, незаконно заволодів автомобілем та мобільним телефоном загиблого, а тіло вирішив заховати. Спочатку затриманий все заперечував, надаючи суперечливі покази, вигадуючи неправдиві алібі, а потім зізнався у вбивстві розшукуваного та розповів, що тіло скинув у річку.
Декілька днів поліцейські спільно з рятувальниками шукали тіло у річці. Та вже невдовзі поліцейським таки вдалося розкрити даний злочин: тіло вбитого знайшли закопаним на березі річки у Надвірній.

Правоохоронці також встановили, що зловмисник уже раніше судимий за вбивство, а у 2015 році вийшов із місць позбавлення волі.

Підозрюваного затримано, невдовзі йому повідомлять про підозру за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Читайте також: Виставка, присвячена вшануванню пам’яті жертв нацистського режиму, експонується у Коломиї. ВІДЕО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...