Небайдужий прикарпатець приніс кажана до Галицького нацпарку. ФОТО

До Галицького національного природного парку небайдужий прикарпатець приніс кажана. Про це інформують на сторінці Галицького нацпарку у Фейсбуку. “З приходом осені у природі відбуваються суттєві...

До Галицького національного природного парку небайдужий прикарпатець приніс кажана.

Про це інформують на сторінці Галицького нацпарку у Фейсбуку.

З приходом осені у природі відбуваються суттєві зміни, все поступово готується до зими. Це ж стосується і кажанів. У цих тварин почався сезон міграції – вони покидають літні сховища й шукають зимові. Під час цього сезону важливим для рукокрилих є знайти собі тимчасові укриття для днювання. Тому вони з легкістю можуть використати ваші житлові чи офісні приміщення, балкони чи горища. Адже для цього достатньо лише залишити відкритим на ніч вікно”, – розповідає Рарик Мар’яна.

Так днями житель с. Залуква передав у Галицький НПП кажана, який вночі залетів до нього у кімнату через відчинене вікно.

Працівниками парку тварину було оглянуто, встановлено її вид і стать. Це був абсолютно здоровий самець вечірниці рудої, тому тварину повернули у лоно природи.

Хочемо вам нагадати: якщо до вас вночі завітають такі непрохані гості, не впадайте у паніку, а натомість обережно (обов’язково одягнувши рукавиці!) зловіть тварину і випустіть на волю, або ж помістіть у тканинний мішечок чи картонову коробочку і передайте у наш парк”, – йдеться у дописі.

Довідково. 

Вечірниця руда – досить поширений вид як на території парку, так і в Україні загалом, за винятком степових районів – там трапляється рідше. Ці перелітні лісові жителі надають перевагу листяним лісам, трапляється також у великих садах і парках. Зі сховищ полюбляє горища будинків, застінки дерев’яних будинків, дупла дерев, ніколи не зимує у печерах. Дальній мігрант, найбільша відома відстань перельоту 1600км. Вид занесено до Червоної книги України, Червоного списку МСОП, EUROBATS та ІІ додатку до Бернської конвенції.

Автор – Мар’яна Рарик, науковий співробітник. 

Читайте також: На Франківщині перекинулася автівка. Водія рятували надзвичайники

Категорії
Життя
Новини
Loading...